• Haberler
  • Yaşam
  • Palandöken: 'Enflasyon Düzeltmesinden Muafiyet Esnafımız İçin Olumlu Bir Adım'

Palandöken: 'Enflasyon Düzeltmesinden Muafiyet Esnafımız İçin Olumlu Bir Adım'

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yapılan görüşmelerin ardından alınan kararların esnaf için son derece olumlu olduğunu açıkladı. Yaklaşık 1.5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefinin geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılmasının esnafın beklediği bir gelişme olduğunu belirtti.

 

50 Milyon TL Ciro Barajı Esnafı Rahatlattı

Palandöken, esnafın enflasyon muhasebesine hazır olmadığını ve mevcut enflasyonist ortamda bunun uygulanmasının mümkün olmadığını ifade etti. "Esnafımız enflasyon muhasebesine öncelikle hazır değildi ve bu enflasyonist ortamda bunun uygulaması söz konusu değildi. Talebimiz ya yılda bir kez uygulanması ya da esnafın muaf tutulması yönünde idi. Çünkü Enflasyon düzeltmesi ile esnafa fiktif bir kazanç çıkmış gibi vergi doğacaktı," dedi. Enflasyon düzeltmesinin, kârlı işletmelerin kârını düşürebildiğini ve borçlu veya zararda olan işletmelere fiktif kâr oluşturabildiğini belirten Palandöken, cirosu 50 milyon TL'nin altındaki işletmelerin enflasyon muhasebesinden muaf tutulmasının vergide adalet ilkesine uygun ve yerinde bir karar olduğunu vurguladı.

TESK Başkanı Palandöken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yaklaşık 1.5 milyon esnaf ve sanatkârımızın enflasyon muhasebesi uygulamasından muaf tutulması konusunda kendileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gereken desteği veren başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Mehmet Şimşek’e göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı teşkilatım adına teşekkür ederim."

Palandöken’in açıklamaları, esnaf ve sanatkâr camiasında olumlu karşılandı ve kararın ekonomik sıkıntılarla mücadele eden esnaflara nefes aldıracağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme