Palandöken: küçük esnaf yok oluyor

TESK Yönetim Kurulu Toplantısı, esnaf ve sanatkarların karşılaştığı zorlukların ve çözüm yollarının tartışıldığı önemli bir platform oldu. Genel Başkan Bendevi Palandöken'in vatandaşın güveninin kazanılması ve haksız rekabetin önlenmesi konusundaki çarpıcı açıklamaları, esnafın mevcut ekonomik koşullarda yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi.

ESK Genel BaşkanıPalandöken, küçük esnafın karşı karşıya olduğu haksız rekabet sorununu da gündeme taşıdı. "Türkiye’de haksız rekabet var. Büyük sermaye grupları, esnafı adeta ezip geçiyor. Zücaciye, tuhafiye, terzi, bakkal, manav, kasap gibi küçük işletmeler nasıl ayakta kalacak? Haksız rekabet yüzünden birçok semtte küçük esnaf yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu durum acilen düzeltilmeli" dedi. 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen birlik ve federasyon başkanları, Bursa'da düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda buluştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, toplantıda enflasyonla mücadelenin sadece ekonomik tedbirlerle değil, aynı zamanda vatandaşın güvenini kazanarak mümkün olacağını belirtti. "Enflasyonla mücadelede yapılacak tek şey, vatandaşın güvenini kazanmak. Ekonominin düzeleceğine vatandaşın inanmasını sağlamak gerekiyor. Yapacağımız somut adımlarla bunu göstermeye gayret edeceğiz" ifadeleriyle, hükümetin ve ekonomik aktörlerin güven tesis etmesinin önemini vurguladı.  

 

 

 

 

Bakmadan Geçme