Pamukova'da Pazarcı Esnafı ile Belediye Karşı Karşıya

Pamukova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Günay, Pamukova Belediyesince son günlerde tekrar Yenice Mahallesi İstasyon bölgesinde yapılması planlanan kapalı Pazar yerine tepki gösterdi.

Pamukova Esnaf ve Sanatkarlar Odası BaşkanSabri Günay,  son günlerde İlçede Çarşamba günleri kurulan Pazar yerinin, Yenice Mahallesi İstasyoın bölgesinde kurulmasının gündeme geldiğini, İlçe esnafı olarak buna karşı çıktıklarını ifade ett

Günay,  “ Belediye Başkanı bizi hiç muhatap almıyor. Bugün toplantı var dediler Belediyeye gittik . Yine bizi muhatap alıp toplantıya gelmedi. Ben isterdim ki,  bizim karşımızda muhatabımız Belediye Başkanı olsun isterdim.  Kol kola istişare yapalım isterdim.  Gidelim esnafımızla istişare yapalım. Kendisi söylüyordu zaten seçimlerden önce “ Biz istişaresiz bir iş yapmayacağız  “ diye.  Siz Pazarı aşağı götürmeye çalışırken, hangi esnafla istişare yaptınız?  Diretmeyle zorlama ile hizmet olur mu? Bu bir hizmet değildir zulümdür. Esnafa zulümdür bu.  Cumhurbaşkanımız pandemi sürecinde elinden geldiği kadar esnafa destek olmaya çalışıyor. Ama bu pandemi sürecinde bizim belediye başkanımız esnafımıza zulüm yapıyor “ dedi.

BAŞKAN KELİME OYUNU YAPIYOR.  
www.pamukovahalk.com'un haberine göre, Esnaf Odası Başkanı Günay,  TCDD yollarından kiralanan yerin Belediyenin yeri olmadığını   yıllığına kiralandığını ifade ederek, “ On sene sonra ne olacak? Biz  50 yıllık, 100 yıllık yatırım istiyoruz.  3- yıllık 5 yıllık kapalı Pazar yeri istemiyoruz. Oradan sadece hayvan pazarı olur.  Bize toplantı var diyorsun, toplantıya geliyoruz karşımıza Belediye Başkan yardımcısı çıkıyor.Tabi bizde tepkimizi koyduk.  Biz o toplantıda  Belediye Başkanımızı görmek isterdik şiddetle kınıyoruz. Esnafımızın karşına çıksın. Esnafımız pazarın aşağıya gitmesine kesinlikle karşı.  Başkan meclis üyelerine de karşı değil diyor. Meclis üyelerine de yalan söylüyor.  Başkan kelime oyunu yapıyor. Kapalı Pazar yeri istiyor musunuz? Kapalı Pazar yeri istemeyen yok ki?  Ama İstasyona istemiyoruz biz. Yapsın 75. Yıl Okulunun olduğu yere. Milli Eğitim 2 Okul istiyormuş biz üç tane yapalım.  Geçmiş Belediye Başkanları okul yapmadı mı? Yaptılar. Sende yap.  İktidarsın sen. İktidar değimlisin? “ dedi

"DURALİ PARKINI SATMASAYDIN"
Esnaf Odası Başkanı Günay, Pazar Yeri Kuruluş Komisyon Toplantısı adı altında bir toplantı yapıldığını, itfaiye zabıta gibi kurumlarında toplantıya çağrıldığını  ifade ederek, “ Bu kurumlar kapalı Pazar yerini güvenlik açısından istiyor ama İstasyon bölgesini istemiyor.  Tabi ki isteyecek. Ama İstasyonu istemiyorlar. Kelime oyunu yapılıyor. Durali Parkını sattın. SatmasaYdın. Bir tane oraya yapardık. Bir tane de Cumhuriyet Mahallene yapardık.  Hafta da 2 gün Pazar yapardık. Sattı orayı “ dedi

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NI DA DİNLEMİYOR  
Esnaf Odası Başkanı Günay, Belediye Başkanının Meclisi 12 Nisan Pazartesi günü olağan üstü toplantıya çağırdığını ifade ederek, “ Gümrükten mal kaçırır gibi bu konuyu onaylatacak.  Ak Parti İlçe Başkanı Karşıyım  bu olaya diyor. Ama hiçbir zaman taşın altına elini koymuyor.  Sen karşıysan karşı olan şeyi nasıl yaptırıyorsun.  Esnaf karşı Ak Parti İlçe Başkanı karşı. Beni dinlemiyor. Ne demek dinlemiyor?  Grup kararı aldın meclis üyeleri de uyuyor. Demokrasi var. Ne demokrasisi? Hangi demokrasiden bahsediyorsunuz siz?  Hep beraber meclis üyeleri ile toplantı yapalım.  Bizde anlatalım meclis üyeleri de bize anlatsınlar. Belediye Başkanından biz şunu istiyoruz. İstişaresiz hiç bir şey yapmayalım. Kendisi söyledi bize bunları. Ama hiç istişare yapmadan ben yaptım oldu. Yıllardır aynı şey.  Bunu da yıkacaklar tabi ki yıkılacak.  Gölparkın duvarını niye yıktın? Bu da yanlış. Bu da yıkılacak.  Sen kapalı pazarı doğru bir yere yaparsan kimse yıkamaz.  Buna esnaf müsaade etmez. “ dedi.

 ESNAFA SORALIM 
Esnaf Odası Başkanı Günay, İlçe Pazarının  İstasyona alınması ile ilgili Meclis kararı alınırsa mahkeme yoluna başvuracaklarını ifade ederek,  “ Halka sorarız halk oylaması yaparız.  Girelim Belediye Başkanı ile kol kola esnafa soralım esnaf istiyorsa çayıra götürsün pazarı.  Niye çekiniyor. İsterse canlı yayına çıkalım.  Biz her şeye açığız.  Sen toplantıya çağırıyorsun gelmiyorsun. Bu ayıp bir defa.  Acizliktir bu.  Gel masaya yatıralım sorunumuzu. Bu Pamukova , bu esnaf bizim. Üç sene sonra hangi yüzle esnafın karşısına çıkacaksın sen?  Muhtarlarla , İlçe Başkanları ile, esnaflar ile istişare yapmadın. Kimle istişare yaptın sen? “ dedi.

BAŞKAN TOPLANTIYA KATILMADI.
Belediye Başkanının  “ Benim sizle görüşecek bir şeyim yok “ dediği noktada olduğunu ifade eden Esnaf Odası Başkanı Günay, “ Aynı noktada olmasaydı toplantıya katılırdı. Toplantıya gelmedi. Niye gelmedi bilemiyorum. “ dedi.

BİZ KAPALI PAZAR YERİNE ASLA KARŞI DEĞİLİZ AMA ...
Pamukova esnaf Odası Başkanı Sabri Günay son olarak, Pamukovalılara seslenerek,  “  Biz kapalı Pazar yerine asla karşı değiliz.  Biz istasyona gitmesine karşıyız.  Biz kapalı Pazar yerinin asfaltın üst tarafına yapılmasını istiyoruz. Kesinlikle aşağısını istemiyoruz bunu herkes bilsin. Kapalı pazara ve yapılan hizmete karşı değiliz.  Kapalı Pazar yeri doğru bir yere yapılırsa elimizi taşın altına koymayı biliriz “ dedi.

Bakmadan Geçme