Pandemi İnsanları Doğaya İtti, Onlar da Avlanmaya Başladı

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, imalat, istihdam, ticaret ve ihracatta önemli konuma ulaştı. Kooperatifin yanı sıra 10'un üzerinde şirket tarafından üretilen av tüfeklerinin ihracatı da her geçen yıl artıyor.

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatif Başkanı Naci Tanık, pandemiden dolayı insanların doğaya gitmesi, ava gitme isteği silahlanmaya itti. Bu da işlerimizi olumlu yönde etkiledi. ABD ihracat rakamlarımız güzel seviyelerde. ABD'li ithalatçıların Türkiye'ye yönelmesiyle işlerimiz hız kazandı ve tam kapasite çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Av tüfeği üretiminde merkez haline gelen 3 bin 600 nüfuslu Huğlu'da, mahallelinin bir araya gelerek kurduğu Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, imalat, istihdam, ticaret ve ihracatta önemli konuma ulaştı. Kooperatifin yanı sıra 10'un üzerinde şirket tarafından üretilen av tüfeklerinin ihracatı da her geçen yıl artıyor. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tanık, 1962'de kurulan kooperatifte 500'e yakın çalışanın olduğunu belirterek sektörde önemli yer edindikleri bilgisini paylaştı.

 

Bakmadan Geçme