Pazar kapalı, market açık, esnaf dertli

Salgın döneminde hafta sonu kısıtlamasına takılan pazar yeri esnafı dertli. Esnaf, 'Marketler sebze ve meyveyi ucuza vereceklerine yağı peyniri ucuzlatsınlar. Halkımız, sağlıklı yaşam, taze kaliteli ürün için semt pazarlarına gelsin' dedi

Bütün esnaflar gibi pazarcı esnafı da zor günler yaşıyor. Küresel salgın dönemi ise işleri iyice zorlaşmış durumda, insanların canı burnunda! Ekmek teknelerinin kapanmaması için uğraşan pazarcıların bir derdi de haksız rekabet. Marketler cumartesi ve pazar günleri açık, ama pazar yerleri salgın nedeniyle kapalı! Marketlerde meyve sebze ucuz, ama yağ, peynir, yumurta gibi diğer gıda ürünleri pahalı! Oysa pazarda mal çeşidi bol, taze, fiyatlar makul.

Aydınlık gazetesi, Hatay’ın İskenderun ilçesinde büyük pazarlardan Cuma pazarı esnafı ile görüştük, hal hatır sorduk, taleplerini dinledi.

MARKETTE SALGIN YOK MU?

Gazi Altınses:

Marketlerin ‘daha ucuz olduğunu” söylüyorlar, ama bu doğru değil. Kimse babasının hayrına mal vermez, kimse bedava çalışmaz. Belki sebze ve meyveyi ucuz verebilirler ama diğer ürünlerinden kâr ediyorlar.

Abdurahman Öztürk:

Aslında pazarlarımız ucuz ama halkımız pandemi dolayısıyla gelmiyor. Marketler cumartesi ve pazar günleri açık oluyorlar, biz ise iki gün kapalıyız.  Salgın pazarda var da, markette yok mu? Herkesin düşünmesi gerekir. Gördüğünüz gibi pazarımız boş ve insanlar yok! Bakın havuç, limon, iki buçuk liradan satıyoruz. Maydanoz, nane bir lira, ıspanak iki lira! Görüldüğü gibi fiyatlarımız son derece ucuz. Marketler sebze ve meyve üzerinde ucuzluk yapacaklarına, yağ ve peyniri ucuz versinler.

Pazarda seçme şansı var

Ahmet Genç: Biz günlük mal getirmekteyiz, marketler günlük satmıyorlar, eski malları ellerinde kalmasın diye ucuza veriyorlar. Pazar malının çeşitleri çok, müşterinin seçme şansı var. Herkes istediği gibi alıyor. Halkımız patates alır çünkü kilosu 1 veya 1,5 liradır. Yağın kilosu 35-40 liradır. Belediyelerin patates ve soğan dağıtmaları doğru değil, yağ ve peynir dağıtsınlar.

Haydar Duran: Benim halkımıza önerim; sağlıklı yaşam için semt pazarlarına gelsin, marketlere gidip, eski ve bayat mallara düşmesinler. Eski ve elinde kalmış sebze ve meyve elbette ucuz olacaktır. Taze ve kaliteli mal içinse bizim pazar son derece ekonomiktir.

 

Bakmadan Geçme