Pazarcı çözülemeyen dertlerini anlattı

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Temmuz Ayı Marmara bölge toplantısını  İstanbul Maltepe Anadolu Yakası Pazarcılar Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Yüzbinlerce pazarcı esnaflarımızın sorun sıkıntı ve talepleri iletildi. Mahmut Gürcan ' Bakanlığı olarak, sebze ve meyve ticaretinin gıda güvenliğine ve serbest rekabet şartlarına uygun bir biçimde yapılması için çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz.' dedi.

Toplantıya Ticaret Bakan Yardımcısı  Mahmut Gürcan Esnaf Sanatkarlar Ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener  ; Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca ve Marmara Bölgesinde Bulunan Pazarcılar Odalarının Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Tcaret Bakanlığı'ında yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Gürcan  üretim ve ticari değerinin yüksekliğiyle ekonomimiz için büyük bir önem taşıyan sebze ve meyve pazarının temsilcileri; Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri ve beraberindeki Marmara ve Trakya Bölgesi Oda Başkanları ile kurul toplantısında bir araya geldi. Toplantı kapsamında oda başkanlarının öneri ve talepleri dinlenip, pazarcı esnafının gündeminde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Bakan Yardımcımız Sayın Gürcan gerçekleştirmiş olduğu konuşmada; adil ve rekabetçi bir iç piyasa ile istikrarlı bir iç ticaret ortamı tesis etmenin Bakanlığımızın en temel hedeflerinden birisi olduğunu vurgulamış, bu kapsamda yapılan düzenlemelere ilişkin bilgi aktarmıştır. Ticaret Bakanlığı olarak, sebze ve meyve ticaretinin gıda güvenliğine ve serbest rekabet şartlarına uygun bir biçimde yapılması için çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz."


Adil ve rekabetçi bir iç piyasa ile istikrarlı bir iç ticaret ortamı tesis etmek Bakanlığımızın en temel hedeflerinden birisidir.

Bu kapsamda yapılan düzenlemelerle;

▪️ Pazarcılık mesleğini icra edecek kişilerin nitelikleri, statüleri ve sahip oldukları haklar tanımlanmış, pazar yerlerindeki ticaretlerine ilişkin ilke ve kurallar belirlenmiştir.

▪️Pazarcılık yapacak olan kişilerin ilgili meslek odasına kayıt olması ve yine bu kişilerin vergi mükellefi olma zorunluğu getirilmiştir.
 
▪️Pazar yerlerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve bunların nitelikleri belirlenmiştir.  Ayrıca, fiyat etiketi ve elektronik tartıları pazar yerlerinde zorunlu hale getirilmiştir.
 
▪️Pazar yerlerinin modern bir yapıya kavuşturulması, perakende sebze ve meyve ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenilirliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde yapılması yönünde önemli bir adım atılmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak, sebze ve meyve ticaretinin gıda güvenliğine ve serbest rekabet şartlarına uygun bir biçimde yapılması için çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz.

Pazarcı çözülemeyen dertlerini  anlattı
Pazarcı çözülemeyen dertlerini  anlattı
Pazarcı çözülemeyen dertlerini  anlattı

Bakmadan Geçme