Pazarcı esnafına zincir market-belediye presi!

MHP'li Yılmaz: Normalleşmeyle birlikte tezgâhlarına dönen pazarcılar bir yandan marketlerle yarışmaya çalışmakta, diğer yandan belediyelerin kaprisleriyle uğraşmaktadır.

MHP Düzce Milletvekili  Ümit Yılmaz, "Normalleşmeyle birlikte tezgâhlarına dönen pazarcılar bir yandan marketlerle yarışmaya çalışmakta, diğer yandan belediyelerin kaprisleriyle uğraşmaktadır." dedi.

Yılmaz, TBMM Genel Kuruluna hitap ederken şunları söyledi:

"Sabah güneş doğmadan; sıcak, soğuk, yağmur, kar demeden pazar yeri pazar yeri dolaşıp gece yarılarına kadar tezgâh açarak evine ekmek götürmeye çalışan pazarcı esnaflarımız pandemi döneminin en önemli mağdurlarının başında gelmektedir. Özellikle hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle tezgâh açamayan pazarcılar oldukça zor günler geçirmişlerdir. Normalleşmeyle birlikte tezgâhlarına dönen pazarcılar bir yandan marketlerle yarışmaya çalışmakta, diğer yandan belediyelerin kaprisleriyle uğraşmaktadır.

Ağır şartlar altında çalışan pazarcı esnafımızın önündeki en büyük sıkıntılardan biri de vatandaşların değişen alışveriş tercihleridir. Pandemi döneminde artan internet siparişleri ve her köşebaşını kapatan aç gözlü market zincirlerinin ürün portföyü birçok esnafımız gibi pazarcıları da umutsuzluğa düşürmektedir. Pazarcıların sesine kulak vererek isteklerinin başında gelen emeklilikte yıpranmanın getirilmesi sağlanması gerekmektedir."

Bakmadan Geçme