• Haberler
  • Ticaret
  • Polatlı'da Pazarcı Esnafı Belediye Yüzünden Ekmeğinden Oluyor

Polatlı'da Pazarcı Esnafı Belediye Yüzünden Ekmeğinden Oluyor

Ali Karaca'dan Polatlı Belediye Başkanı'na Sert Tepki: 'Zulüm ve Siyasi İntikamla Karşı Karşıyayız' Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'yı sert bir dille eleştirdi. Karaca, basın toplantısında esnafın yaşadığı sorunları ve belediye başkanının uygulamalarını gündeme getirdi.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, "Zabıta ordusunu göndererek  pazarcı esnafınıa askerlik yaptıramazsınz. Burası  senin babanının özel mekanı değil. Burası hukuk devleti.Buradan sayın cumhurbaşkanımıza Sayın Devlet Bahçeli'ye İçişleri Bakanlığı Ticaret Bakanlığı sesleniyorum.Bizler size oy verdik diye bize ezmeye çalışan belediye başkanına müsaade etmeyin. Biz de etmeyeceğiz. Biz Belediye Başkanının  emrine girmek zorunda değiliz. Esnrafımın hakkını nerede  olursa sonuna kadar ararım. Sonucu ne olursa olsun mücadele ederim." diye konuştu.

Düzenlediği basın toplantısında herkesin kendi ikamet ettiği ilde ilçede, mücavir almanda satış yapabileceğinin hükme baüğlanmamasına rağmen  Ankara'nın değişik ilçeleri başta olmak üzere  Komşu illerden esnafların kanun dışı ilçe pazarlarında satış yaptığını, belediye yönetiminin Polatlı pazarcı esnafını cezalandırmak için buna müsade ettiğini savunan Karaca  belediye başkanına  . 

"Düne kadar beraber çalışıyorduk. Ne oldu? Sana oy vermedik diye bize zulüm ediyorsun.  Belediyeden görevini yapmanızı istiyoruz. Polatlı esnafınıza sahip çıkmak zorundasınız. Herkes görevini yapqsın. Bugün benim makamın daha büyük. Makamlar intikam alma yeri değil" diye seslendi:

Karaca, konuşmasında şunları belirtti:

“Polatlı’da esnafımız, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın devletin imkanlarını kötüye kullanarak zulüm yaptığını ve siyasi intikam peşinde koştuğunu görmekte. Ticaret Bakanlığı'ndan gelen üst yazı ve pazar yerleri yönetmeliği göz ardı edilerek esnafımız mağdur ediliyor. Bizim yazılarımıza ve taleplerimize cevap verilmedi. Belediye Başkanı’nın siyasi intikam peşinde olduğunu ve bu süreçte esnafımızı hedef aldığını düşünüyoruz.”

Karaca, Belediye Başkanı Yıldızkaya’nın uygulamalarını şu şekilde eleştirdi:

“Belediye Başkanı, devletin gücünü ve makamını kötüye kullanarak esnafımıza haksızlık yapıyor. Biz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan desteğimizden taviz vermeden, esnafımızın hakkını savunacağız. Siyasi intikam peşinde koşan bu uygulamalar kabul edilemez.”

Ali Karaca, ayrıca esnafın yaşadığı sıkıntılarla ilgili yetkililere çağrıda bulunarak şöyle devam etti: “Belediye Başkanı, makamını kullanarak esnafımızı karşı karşıya getiriyor. Bizler, Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduk ve hukuki süreç başlattık. Ancak, belediyenin görevini yapmadığı ve esnafımızın haklarını gözetmediği görülüyor. Makamlar intikam alma yeri değildir, görevini yapmak zorundadır.”

Toplantının sonunda Karaca, Polatlı esnafına sahip çıkma çağrısında bulunarak, “Belediye Başkanımızın görevini layıkıyla yerine getirmesi ve esnafımızı mağdur etmemesi gerekiyor. Bizler, esnafımızın haklarını her koşulda savunacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Ali Karaca, basın toplantısında ayrıca şunları ekledi:

“Türkiye’nin dört bir yanında esnafımıza destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak Polatlı’da karşı karşıya kaldığımız bu durum, esnafımızın emeğini ve haklarını hiçe sayıyor. Bizler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyiz ve her zaman onun yanında olacağız. Esnafımızın hakkını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Karaca, Polatlı Belediyesi’nin esnafı mağdur eden uygulamalarına son vermesi ve adil bir şekilde hizmet sunması gerektiğini vurgulayarak, “Makamlar, intikam alma yeri değil, hizmet ve adaletin sağlanması gereken yerlerdir. Belediye Başkanı’nın görevini yerine getirmesi ve esnafımızı koruması önemlidir” dedi.

Bakmadan Geçme