Ramazan Kolisi Nerede , Kaç lira ?

Muhabirlerimizden Tolga Yılmaz Ramazan ayında alınacak ve hazırlatılacak Ramazan kolisi konusundaki alternatifleri sizin için derledi.

Ramazan Ayı Geldi Çattı pandemiye rağmen tüm vatandaşlarımızın evinde alışveriş heyecanı var.Artan gıda fiyatları alım gücü düşen vatandaşlar kendi ihtiyaçların'ın yanında Ramazan kolileri ile ilgili de araştırmalar yapıyor ve ve ve Esnafhabertv.com olarak Ramazan paketleri konusunda bir araştırma yaptık.Sektör temsilcilerinden büyük marketlere kadar Ramazan kolileri konusunda alternatifleri sizler için inceledik.Ancak bu konuda dikkat etmemiz gereken alınacak ve hazırlatacak Ramazan kolileri konusunda Esnaf ve Sanatkar'a öncelik verilmesi.

ENFLASYON KOLİLERİ VURDU

Bu yıl koli fiyatlarının enflasyona eş değer arttığını belirten Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, geçen yıla göre yüzde 15 artış yaşandığını ifade etti. Fiyatların 60 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar çıkabildiğini anlatan Düzgün, “Fiyat ürünlerin markası ya da gramajına göre değişiklik gösteriyor. Bu yıl kupon-koli tercihinin yüzde 50-50 olarak şekilleniyor. Anadolu’da hem kupon hem de koli verilirken büyükşehirlerde koliler daha ağırlık kazanıyor. Kuponda teması aza indirmek amacıyla bazı şirketler marketlerle anlaşarak çalışanlarına dijital kod gönderiyor. Bu kodlarla alışveriş yapabiliyor” diye konuştu.

A101 de tüketicilerine 50, 100, 150, 200 liralık hediye çekleri sunuyor. A101’in hediye çekleri hem marketten alınabiliyor hem de kısa mesaj ile sanal çek şeklinde telefona yönlendirilebiliyor.

Avansas.com, Türkiye’nin 81 ilinde 2 binin üzerinde tüketiciyle gerçekleştirildiği araştırmaya göre, tüketicilerin bu yılki Ramazan kolisi tercihi orta boy olacak. Araştırmaya katılan iş yeri sahiplerinin yüzde 35’i Ramazan kolisi yardımı yapmayı planlarken, yüzde 53’ü hazır koli tercih edeceğini aktardı. Ramazan kolisi için bu yıl ayıracağı ortalama bütçenin 75 TL olduğunu belirten katılımcıların öncelikli tercih kriteri ise koli içerisinde yer alan ürünlerin bilindik markalardan oluşması. İşyerlerinin yüzde 71’i koli içerisinde yer alan ürünlerin bu özelliklerde olması gerektiğini düşünüyor.

RAMAZAN KOLİSİ NE KADAR ?

Avansas Ramazan kolisi fiyatları : 50 liradan başlayarak  159 liraya kadar yükseliyor. 

Trendyolda Ramazan kolisi fiyatları : 99 liradan başlayarak 499 liraya kadar yükseliyor.

A101 de tüketicilerine 50, 100, 150, 200 liralık hediye çekleri sunuyor. 

HepsiBurada da Ramazan kolisi fiyatları :69 liradan başlayarak 237 liraya kadar yükseliyor. 

N11'de Ramazan kolisi fiyatları :104 liradan başlayarak 750 liraya kadar yükseliyor.

Migros'ta Ramazan kolisi fiyatları: 99 liradan başlayarak 134 liraya kadar yükseliyor.

Carrefoursa Ramazan kolisi fiyatları :79 liradan satışa çıkarıldı.

Bim Ramazan kolisi fiyatları :75 liradan satışa çıkarıldı.

Metro  Ramazan kolisi fiyatları:63 liradan satışa çıkarıldı.

Şok  Ramazan kolisi fiyatları:44 liradan satışa çıkarıldı.

Enyüksek Ramazan kolisi fiyatı 750 lirayken en düşük Ramazan kolisi fiyatı 50 lira oldu. 

MULTİNET FİRMALARA  ÖZEL PAKET HAZIRLADI 

Yeni nesil finansal teknoloji grubu Multinet Up, çalışanların ve kurumların ihtiyacına göre özelleştirilebilir kurumsal hediye ve sosyal yardım kartı MultiGift ile Ramazan yardımı uygulamalarına dijital bir çözüm sunuyor. Fiziksel gıda kolileri hazırlamak yerine MulitGift’i tercih eden firmalar, çalışanlarını ister hediye kartıyla ister tamamen online bir şekilde tek tıkla ulaştırabilecekleri dijital kodlarla mutlu ediyor. Çalışanlar ise bakiyelerini ihtiyaç duydukları ürünlerde diledikleri gibi kullanabilmenin özgürlüğünü yaşıyor.

 

 

Bakmadan Geçme