Ressam meral emre sergisi sanatseverle buluşuyor

Resim yapmayı, şiir gibi, müzik gibi, duyguların tuvale dökülmesi, bir başka deyişle gördüklerini değil, hissettiklerini, yaşadıklarını fırça dokunuşuyla ebedileştirme olarak tarif eden ressam Meral Emre, yeni bir sergiye hazırlanıyor.

“Resim, insanın kalbine ışık tutar, bir göz görür, bir göz ise renkler âleminin sonsuzluğunda kaybolur.” diyen Meral Emre  o renk dünyasını sadece tuvale değil, porselen ve çini çalışmasına taşıdığını belirtti.

Meral Emre, Ankaray, Marmaray ve Hindistan’ın en büyük şehirlerinden Mumbai Metrosunun Proje Müdürü olan eşi Haluk Emre’yi, Hindistan’da Covid’ten kaybeder. Ülkesinden uzakta yaşadığı acı onu derinden sarsar. Zor geçen yas döneminin ardından ülkesine dönen ressam, resim yaparak yaralarını sarmaya devam eder.

Ankara’da, Hindistan’da sergiler açan ressam, Sonbahar’da Ankara’da yeni bir sergiyle sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Çizgi filmlerden, çocuk kitaplarından, müzayededen topladığı kitaplardan ve doğadan beslendiğini söyleyen Meral Emre’nin, Halen 200 porselen ve çini çalışması ve onlarca suluboya tabloları bulunuyor.Ressam meral emre  sergisi sanatseverle buluşuyor

Yorumlar 1
Doğu 03 Temmuz 2024 14:44

Muhteşem bir yaşama sevinci tebrik ederim.

Bakmadan Geçme