Reysaş , Konteyner Fabrikası Kuracak

Çin'in montaj odaklı teklifini reddeden ve konteyner fabrikası kurma kararı alan Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 'Lojistiğe de tek kamyonla başlamıştım, şimdi en büyük oyunculardan biriyiz. Denemek istiyorum' dedi.

Türkiye’nin önde gelen lojistik gruplarından Reysaş, konteyner piyasasında önemli bir yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuaş Döven, Türkiye’de bir konteyner fabrikası kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Aysel Yücel tarafından hazırlanan habere göre depolama hizmetleri ve demiryolu taşımacılığında Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olduklarını hatırlatan Durmuş Döven, pandemiyle birlikte lojistik talebinin arttığını belirterek, “Şu anda depolarımız tamamen dolu. Hatta depoların girişini bile kullanmak zorunda kalıyoruz, 1 metre bile boş alanımız yok.

Yeni yatırım yapmak isteniyor ancak hammaddede yaşanan sorunlar bunu zorlaştırıyor. Demiryolunda ise en erken 1.5 ay sonrasına rezervasyon yapabiliyoruz” dedi.

Bu yüksek talep karşısında konteyener ihtiyaçlarının da arttığını ifade eden Döven, ancak küreselde yaşanan arz sıkıntısından dolayı yeterli sayıda konteyner ithal edemediklerini, ayrıca maliyetlerin de çok yüksek olduğunu belirterek, bu gelişmeler sonrası yerli üretim kararı aldıklarını açıkladı.

Durmuş Döven, “Konteyner fiyatları çok arttı. Bu fiyatları görünce arazimiz var, binalarımız var neden bir konteyner fabrikası kurmayalım diye düşündüm. yıllık 5-10 binlik adetlerle üretime başlama planları yaptık. Araştırmalara başladık ve Çin’le bağlantıya geçtik.

Görüştüğümüz Çinli üreticiler, ‘Biz yılda 2.5 milyon milyon üretiyoruz. Siz 5-10 bin üretecekseniz. Bizden alın, ya da biz size hammaddeyi gönderelim, montajı siz yapın. Ama sertifika sahibi olmazsınız’ dedi. Ancak biz tüm riskleri göze alarak yola çıkmakta kararlıyız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme