Ruhsar Pekcan Esnaf Başkanlarıyla Urfa'da

T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarına ziyarette bulundu. Esnafa pandemi döneminde desteklerin arttığını belirten Pekcan 'Yaklaşık 1 milyon 400 esnafımız destekleniyor' dedi.

T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarına yaptığı ziyarette TESKOMB Genel Başkanı A.Kadir Akgül, T.C.Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve diğer yetkililer de bulundu. Heyeti TESKOMB Genel Başkan Vekili Mehmet Emin Varan ile bölge kooperatif başkanları karşıladı.

Bakan Pekcan değerlendirmelerin ardından yaptığı açıklamada, "Bizim en büyük ticaret ortağımı geçerek büyüme yolunda yürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu süreci çok temkinli geçiriyoruz. İnşallah aşı tam anlamıyla uygulandığında ekonomi alanında ayrışarak büyümeye devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımıza kredi vermiş durumdayız. Geçen hafta açıklandığına göre, esnaf ve sanatkarlarımızın olan borçları faiziyle beraber ötelendi. Pandeminin gelişmesiyle beraber bizde bu yönde adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Esnafımıza üç ay süreyle bin lira gelir kaynağı desteği büyük şehirlerde 750 lira kira kaybı desteği vereceğiz. Yaklaşık 1 milyon 400 esnafımız bundan destekleniyor." dedi.

Urfaya 7 Milyar İhracat Desteği

İki yıl içerisinde esnafa büyük destek verdiklerini belirten Bakan Pekcan "Şanlıurfa’ya baktığımız zaman son iki yılda 7 milyar ihracat desteği verdiğimizi görüyoruz. İhracat kredileri bakımından 2020 yılında Şanlıurfa’ya 5,7 milyon dolar ihracat desteği verdik. Şanlıurfa ihracatına bakıldığında son üç yılda 150 milyon dolarlık bir ihracat var ki bu ihracatı bugün iş insanlarımızla konuşacağız. Şanlıurfa için çok düşük bir rakam. 81 ilde ihracata ilk adım programımız var. Şanlıurfa’da 513 tespit ettik. Şanlıurfa’da ihracat potansiyeli olduğu halde ihracat yapamayan firmalar var. Bu tespit ettiğimiz firmalara altı ay süreyle "dedi.

Bakmadan Geçme