Ruhsatında Ne Yazıyorsa O İşi Yap!

Uluslararası Güzellik Uzmanları Fedarasyonu, 'meslek grupları ruhsatlarının verdiği yetkinin dışına çıkamaz. Kanunlar ve yetkiler açık.' şeklinde açıklama yaptı.

Uluslararası Güzellik Uzmanları Fedarasyonu (UGUFED) son günlerde güzellik  salonlarının  ve güzellik uzmanlarının icraa ettiği mesleğin başta ad ve ruhsatla yapılmaya çalışmasına sert tepki gösterdi. Fedarasyondan yapılan açıklamarda "Herkesin bir mesleği var. Meslek sahibi dediğimiz kişilerin diploması ve aldığı diploma dahilinde yetkileri var. Diploması olmadan herhangi bir mesleği icra eden kaçak ve yetkisiz (merdiven altı) çalışıyor demektir. Herkes yetki sınırlarında ruhsatının gereğini yerine getirmek zorundadır. Aksi takdirde suç işlemiş olmaktadır. Birbirimizin mesleğine ve kanunlara saygı duyalım duymayanları uyaralım." denildi

Konuyla  ilgili broşür de hazırlayan Uluslararası Güzellik Uzmanları Fedarasyonu  tespit ettikleri sorunu şöyle detaylandırdı:

"Çift diplomaya hatta üç diplomaya sahip olan meslek gruplarının Ruhsat yetkilerinin dışına çıkmaları hem haksız rekabete hemde merdiven altı çalışmaya sebep olmuştur. Çift diplomanız olabilir fakat ruhsatlandırdığın iş yerinin yetkileri dahilinde işlem yapabilirsiniz.

(RUHSAT GÜZELLİK SALONU)

GÜZELLİK salonunu doktor açması salonda botox dolgu ve enjeksiyonu işlemler ve tedavi protokolleri yapmasına yetki vermez.

(RUHSAT KUAFÖR) KUAFÖR ruhsatına sahipseniz Güzellik uzmanı olsanız dahi Güzellik hizmeti veremezsiniz.cilt bakımı Epilasyon kalıcı makyaj vb. yapamazsınız.

(RUHSAT SAĞLIK HİZMETLERİ)

Ruhsatınız POLİKLİNİK MUAYEHANE VEYA HASTANE olarak açtığınız işletmede doktor olarak ürün satamazsınız protez tırnak İpek kirpik kalıcı makyaj yapamazsınız. Özet olarak meslek grupları ruhsatlarının verdiği yetkinin dışına çıkamaz. Kanunlar ve yetkiler açık."

Bakmadan Geçme