Sağanak Esnafı Olumsuz Etkiledi

Bursa'da etkili olan sağanak yağış pazarcı esnafını olumsuz etkiledi.

Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak,hayatı felç etmeye devam ederken pazarcı esnafının işlerini sekteye uğrattı.

Pazarcı esnafı yaşanan süreçte devlet yetkilerinden , benzer olayların tekrar yaşanmaması için pazar yerlerinin kalitesinin artırılmasını bekliyor.

Bursa Pazarcılar Odası Başkanı yaşanan sağanak yağışların pazar alanlarını etkilemesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu . 

Kapalı pazar yerlerinin önemine dikkat çeken Refik Aksu ; " Pazarcı esnafımız ve halkımız için Kapalı pazarların ne kadar önemli olduğunu böyle sıkıntılı günlerde çok daha iyi anlıyoruz.

Onun içindir ki bütün belediyelerimizden açık pazar yerlerimizin acilen kapatılmasını talep ediyoruz Tabi talep ederkende kullanacak olan bizlerin görüşüne yer verilirse dahada maliyeti düşük ve kullanılabilir olacaktır İstişare yapılmayan ve kapatılan hiç bir pazarımızdan verim alamıyoruz ama  yükseklik,alt yapısı,direk veya kolon yerleri hep bizlere büyük sorun olmuştur Örnekleri de vardır.

Kapalı Pazar yerlerini sadece Pazar yeri olarak görmeyelim aynı zamanda mahallelerde otopark yükünüde hafifletiyor gerektiğinde yağışlı günlerde her türlü etkinliğe ev sahipliğide yapıyor. Toplum sağlığı için Pazar yerlerimizde kalitenin artması için devlet Yetkililerimizden ve bütün belediyelerimizden Bu uygunsuz görüntülerin yaşanmaması için Acil çözüm istiyoruz.

Halkımıza bir nevi kesintisiz amme hizmeti sunan pazarcı Esnafımıza bu hizmeti çok görmeyelim. Çünkü enflasyonun bile Pazar yerlerimiz üzerinden değerlendirildiği ülkemizde Pazar yerlerimiz ekonominin temel taşıdır aynı zamanda günlük taze ucuz ürünlerin satıldığı bahçeden direk tüketiciye en kısa yoldan ulaşan her kesime hitap eden bacası olmayan bir sanayidir.

Osmanlı’dan günümüze kalan tek miras Pazar yerlerimizdir sahip çıkalım ve alışverişlerimizde pazarlarımızı tercih edelim. " dedi.

 

Bakmadan Geçme