Sahi AK Parti programında 'esnaf'ın adı nasıl geçiyordu?

Esnafların 18 yıldır kesintisiz iktidar olan AK Parti'nin ekonomi politikalarında nasıl yer bulduğu merak ediliyor. İşte AK Parti programındaki o bölüm

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süreci esnafın üzerindeki yükü kat kat artırırken hükümetin açıkladığı destek paketlerinin probleme ne kadar katkı sunduğu tartışıladursun "Sahi; 18 yıldır kesintisiz iktidar olan AK Parti'nin programında esnaftan nasıl söz ediliyordu?" sorusu merak ediliyor.

Kurulduğu ilk yılda büyük bir başarı göstererek tek başına iktidar olan, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana bu gücünü giderek artırarak Türkiye'nin 18 yılına mühür vuran AK Parti'nin esnaf politikalarına ilişkin kağıt üzerinde nelerin yazdığı, ekonomik krizin zirveye çıktığı pandemi sürecinde merak konusu.

İşte 2001'de kurulan AK Parti'nin parti programındaki "esnaf" maddesi:

ESNAF, SANATKAR VE KOBİ’LER

Ülkemizde üretim, istihdam ve katma değerin oluşturulmasında önemli katkılar sağlayan esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ’ler iktisadi ve sosyal yapımızın omurgasıdır.
Partimizin hedeflerinden biri de esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ’leri en etkin yöntemlerle destekleyerek ülkenin orta sınıfını yeniden inşa etmektir.Bu çerçevede;
• Bu kesimle ilgili olarak istihdam ve üretimi artırmaya yönelik yatırım yapan esnaflar için projeye dayanan finansman desteği, vergi kolaylıkları ve bürokratik engellerin azaltılmasını da içeren bir plan uygulanacaktır.• Esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ’lerin büyük işletmeler karşısında haksız rekabetten korunmaları sağlanacaktır.
• Benzer iş kollarında çalışan şirketlerin ürettikleri malları daha etkin ve verimli bir şekilde ihraç edebilmelerini sağlamak için sektörel dış ticaret şirketleri desteklenecektir.• Esnaf ve sanatkarlarımızın kendi konularıyla ilgili yerel yönetim kararlarının alınmasına katkıda bulunmaları sağlanacaktır.
• Esnaf ve sanatkarlarımıza çıraklık eğitimi veren eğitim merkezleri kurulmasında ve bu merkezlerin yaygınlaştırılmasında devletin ve yerel yönetimlerin desteği artırılacaktır.

 

 

Bakmadan Geçme