Sakarya'ya 64 Kilometrelik Botanik Vadisi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin, Türkiye'nin en güzel kokulu güzergahı olarak nitelendirdiği ve yaklaşık 2 milyon bitkinin yer aldığı 64 kilometre uzunluğa sahip Botanik Vadisi Projesi'nde sona gelindi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 Ocak ayından bu yana çalışmaları sürdürülen “Sakarya Botanik Cennet Vadisi” projesinde sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin, Türkiye’nin en güzel kokulu güzergahı olarak nitelendirdiği ve yaklaşık 2 milyon bitkinin yer aldığı 64 km uzunluğa sahip bu proje dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 1,5 yıl önce başladığı “Sakarya Botanik Cennet Vadisi” projesi kapsamında Kaynarca’dan başlayıp doğuya doğru sırasıyla Karasu ve Kocaali ilçelerinden geçen Melen isale hattı üzerinde, âtıl durumdaki 64 kilometrelik alan, eşsiz bir güzelliğe kavuşuyor.

Vadi boyunca 2 milyona yakın bitkinin dikim aşamalarında bizzat bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,“Sakarya Botanik Cennet Vadisi” projesi ile Türkiye’ye örnek bir ekosistem inşa ettiklerini söyledi.

Yüce, projenin kendine has özellikleriyle hem dünyada bir örnek teşkil ettiğini hem de ülke ekonomisine tarımsal ihracat anlamında önemli bir katkı koyacağını belirtti.

Melen, megakent İstanbul’un önemli su kaynaklarından biri sayılıyor. Botanik Cennet Vadisi de kentin kuzeyindeki Karadeniz kıyısına oldukça yakın bir noktada.

Proje, tıpkı Melen’de doğal kaynakların yan yana bulunması gibi çok katmanlı. Vadi içinde tıbbi ve aromatik bitki çalışmaları, arıcılık faaliyetleri, sosyal tesisler, bisiklet yolları ve keyifli yürüyüş parkurları bulunuyor.

2 milyona yakın bitki türünün yaşayacağı bölge, eşine az rastlanır düzeyde flora zenginliğine ev sahipliği yapacak.

Bakmadan Geçme