Sanayicinin Gözü Hükümette

Sanayi sektörü dört gözle hükümetten destek bekliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarıyla yaşanan sıkıntılara ilişkin istişare süreçlerinin devam ettiğini belirterek, matrah artırımı ve stok affı taleplerinin öne çıktığını söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hisarcıklıoğlu, TOBB İç Anadolu ve Karadeniz Bölge toplantısında oda ve borsa başkanlarıyla yaşanan sıkıntıları görüştüklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, kapanın işyerlerine destek, kamuya olan vergi SGK gibi ödemelerin ertelenmesi ve hammadde tedarikinde yaşanan sorunlar yanı sıra matrah artırımı ve stok affı taleplerinin ön plana çıktığını söyledi.

Bahçıvan; Vergi ve SGK prim ödemeleri makul bir süre ertelenmeli

İstanbul Sanayi Odası (İSO)  Başkanı Erdal Bahçıvan tam kapanma tedbirleri ile sanayinin farklı sektörlerinde bazı sıkıntıların yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna değinen Bahçıvan “Yalnızca temel sektörlerimiz değil, bu sektörlerimize hammadde ve ara malı tedarik eden alt sektörler ile perakende sektörümüz de bu süreçten olumsuz etkilenecek. Şirketlerimizin bu süreci en az hasarla atlatabilmeleri için öncelikle vergi ve SGK prim ödemeleri makul bir süre ertelenmelidir. Bu süreçte özellikle perakende sektörü için kira ertelemesi veya kira desteği çok daha önemli hale gelmiştir” diye konuştu.

"Tam kapanmada sanayicilerin üretime devam edebilmesi önemli"

Ankara SanaOdası Başkanı Nurettin Özdebir, ekonomik politika tasarımlarının, yurt içi üretimi ve istihdamı odağına alması, yatırım iklimini iyileştirmenin yanı sıra yurt içi tasarrufları artırma, dolarizasyonu düşürme ve GSYH büyümesini kredi büyümesine ve dış borçlanmaya daha az bağımlı hale getirme hedeflerini gözetmesi gerektiğini belirtti.

Salgının getirdiği şartlar nedeniyle 17 günlük "tam kapanma" kararının alındığına işaret eden Özdebir, bu kararda sanayicilerin üretime devam edebilmesinin önemli bir nokta olduğunu ancak kararda eksik kaldığını düşündükleri ve üretim ekosisteminin bütünlüğünü bozabilecek bazı unsurlara ilişkin yetkililerle temas içinde oldukları bilgisini verdi.

Bakmadan Geçme