Sarar Grevi Başladı. Ekmeğimizle Oynama

Öz Büro İş Sendikası üyesi işçiler, 29 ildeki 69 Sarar mağazasında greve başladı. Greve çıkan işçiler, Ankara'daki ANKAmall alışveriş merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 'Toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar grev, büyüyerek devam edecek' denildi.

Sarar ile Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro İş Sendikası arasında 20 Mart 2024 tarihinde başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 8'inci ayında ücrette anlaşma sağlanamaması nedeniyle grev kararıyla sonuçlandı. Toplamda 400 işçiyi kapsayan grev, 29 şehirdeki 69 mağazada bugün başladı.

Sendika, yaptığı açıklamada, "Mağazaları etkilemeden toplu sözleşmeyi imzalamak istiyoruz. Bu nedenle Sarar'ın diğer mağazalarındaki greve ilerleyen günlerde sırayla başlayacağız" dedi.

"Her Gün Bir Mağazada Daha Grev Başlayacak"

ANKAmall AVM önünde yapılan basın açıklamasını Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba okudu. Gülbaba, toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar grevin büyüyerek devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Bu grev, toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar yükselerek devam edecek. Hiç kimse kusura bakmasın; işçileri odalara çekip, 'Sakın greve çıkmayın, eğer greve çıkarsanız işinizden olursunuz' demek suçtur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Biz, yasanın ve hukukun sınırları içerisinde hak mücadelesi için greve çıktık. Bu grev bugün ANKAmall'de başlıyor, ama 29 ilde 69 mağazada her gün bir mağazada daha başlatarak devam edeceğiz. Emeğimize, hakkımıza dil uzatılmasından rahatsızız."

Bu grevin bir hak grevi olduğunu vurgulayan Gülbaba, bugün farklı mağazalardaki işçilere greve çıkmamaları için uyarılar yapıldığını belirtti ve "Greve neden hepsinde aynı anda başlamadık? Çünkü biz mağazaların ve müşterilerin asla zarar görmesini istemiyoruz. Bu sabah birçok ildeki arkadaşımıza baskılar yapıldı. Şu an da işyerlerindeki arkadaşlarımıza greve katılmamaları yönünde telkinler devam ettiği gibi bu kez yazılı imzaları isteniyor. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre bu suçtur" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Sarar işçileri, mağazaya grev ilanını astı.

Bakmadan Geçme