Seçer sözü: Esnaf etkilenmeyecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Karacailyas Mahallesi'nde 'tır parkı, kamyon garajı ve garajlar' olarak tanımlı 69 bin metrekarelik bir alanın planlarda 'Belediye Hizmet Alanı' olarak tanımlanmasına ilişkin teklif görüşüldü. Bu düzenlemenin esnafı olumsuz etkilemeyeceği belirtildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Mart ayı toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Meclis’te idareden gelen 5, komisyonlardan gelen 14 olmak üzere toplam 19 madde görüşüldü. Meclis’te görüşülen maddeler arasında Karacailyas Mahallesi’nde ‘tır parkı, kamyon garajı ve garajlar’ olarak tanımlı 69 bin metrekarelik bir alanın planlarda “Belediye Hizmet Alanı” olarak tanımlanmasına ilişkin teklif ile Toroslar’da bulunan heliport alanının Makine İkmal Daire Başkanlığı olarak değerlendirilmesi konuları da görüşüldü.

 

“Biz birimlerimizi toparlama gayreti içerisindeyiz”

 

Akdeniz ilçesi Karacailyas Mahallesi’nde şu anda ‘tır parkı, kamyon garajı ve garajlar’ olarak tanımlı 69 bin metrekarelik bir alanın planlarda “Belediye Hizmet Alanı (MBB Çok Amaçlı Hizmet Alanı)” olarak tanımlanmasına ilişkin sunulan teklif oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Seçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burada bizim belediye hizmet alanlarımız da var. Orada asfalt şantiyemiz var. Biz birimlerimizi toparlama gayreti içerisindeyiz. Kendi sahip olduğumuz alanlarda daha efektif birimler çalışsın diye onları değerlendirerek o alanlara iştigal konularına göre, ihtiyaçlarına göre alanlar belirliyoruz. Burayı da zaten orada şantiyemiz var, yol asfalt birimimizin. Yol Asfalt Daire Başkanlığı’nı oraya alalım, orada arazinin durumu, konumu, lokasyonu, Çevre Daire Başkanlığımızın çalışmasına uygun, oraya alalım” dedi.

 

“Sözümüzü tutalım diye 5 sene sonra pişman olacağımız bir şey yapmayalım”

 

Başkan Seçer, bir meclis üyesinin sorusu üzerine, yapılacak değişiklikten bölgedeki esnafın olumsuz etkilenmeyeceğini belirterek, “Alanımız gayet yeterli. Orada hiçbir esnafın mağduriyeti söz konusu olmayacak” dedi. Söz konusu bölgede yeni bir Nakliyeciler Sitesi yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorulara “Otoban bağlantı güzergahı üzerinde bir yeri tercih ederiz” yanıtını veren Başkan Seçer, şunları söyledi:

 

“Eğer zorunlu kalırsak tabii ki buraya yapmak durumundayız ama orada fiziki koşullar uygun değil. Biz seçim öncesi de bu konuları hep anlattık. Söz de verildi ve yapılacak da. Mutlaka sözümüzde duracağız, orada bir beis yok ama şartları oluşturamıyorsunuz. Yani işte arazi yapalım, yapalım ama sözümüzü tutalım diye 5 sene sonra pişman olacağımız bir şey yapmayalım. Daha gelişmeye açık 50 yıllık proje yapalım. Yani öyle bir yere yapalım ki 50 yıl niçin bunu buraya yapmışlar demesin bizden sonrakiler. Öyle uygun alanlara yapalım.”

Bakmadan Geçme