Serhan Yücel: Hükümeti Tencere Götürecek

Demokrat Parti Genel Sekreteri Doç. Dr. Serhan Yücel 'Rahmetli Demirel'in söylediği gibi, 'Türkiye'de tencerenin yıkamayacağı hükümet yoktur' der ya, bu hükümette, bu yapıda, bu mantık da tencere yüzünden gidecek. Keşke bu kadar sıkıntıya düşürmeden gitseydi de toparlanma süreci biraz daha çabuk olurdu.' diye konuştu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Serhan Yücel: Hükümeti Tencere Götürecek

Genel yayın Yönetmenimiz Fehmi Çalmuk'un BBNTÜRK Tv'de sunduğu Politik Adam programına katılan Serhan Yücel "Tek adam dediğimiz rejim, tek adam yönetimi dediğimiz yönetimin bizi karşı karşıya bıraktığı en büyük sorunlar, ilk başta ekonomi açısından kendini bize gösteriyor" diye konuştu.

Yücel  konuşmasında Fehmi Çalmukla aralarında şöyle bir konuşma geçti:   

"Biz de çarşıda pazardayız, biz de halkın içindeyiz. Netice itibariyle bizlerde siyasi parti yöneticileri olarak ayrı bir dünyada ayrı bir hayatı yaşamıyoruz. Bizimde gündemimiz elbette ki şu anda hepimizin mutfağındaki yangın, bizimde gündemimiz, Demokrat Parti olarak öncelikli olarak tabii ki bu. Ama bu demek değildir ki toplumun diğer sorunlarına da ve özellikle sistem, 2018’den beri içine düştüğümüz bu ucube sitemin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen sistemden kaynaklanan sorunlardan kaynaklandığını da unutmamamız gerekiyor. Bütün sorunların temelinde aslında çekip baktığınızda, açıp tek tek incelediğinizde bu gerçekle karşı karşıya kalırsınız. 
Politik Adam: Şimdi bunu deyince şöyle bir şey aklıma geliyor, haşa bu benzetme meclisimizden dışarı, Türk siyasetinde bütün kötülüklerin anası Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyorsunuz gibi geliyor bana. 

Serhan Yücel: O kadar olmasa da ona benzer bir cümleyi kullanmış bulundum. Evet, şimdi şöyle bakmak lazım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 2018’de geçtik ve uçacaktık, Türkiye uçacaktı. Türkiye o zaman dünyada 17-18. sıradaydı G20 arasında, şu anda G20’nin de dışına itildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiğimizde ekmek, yanlış hatırlamıyorsam 240 gr’ı ya da 250 gr’ı, 1,25’den satılıyordu. Şimdi gramaja düştü, 4 liradan alabiliyoruz. Reel olarak 1,25’e aldığımız ekmek, bu sistemde 4 liraya, reel olarak 5 liraya çıkmış oldu. Süt 3 liraydı şimdi 19 lira oldu, bütün hangi temel gıda maddesine bakarsanız bakın, elektriğe bakın, doğalgaza bakın, bütün hepsinin verilerini de verebilirim. Her birindeki artışın %200, %300 seviyelerinde olduğunu, özellikle son 1 yıldaki artışın, demek ki tek adam dediğimiz rejim, tek adam yönetimi dediğimiz yönetimin bizi karşı karşıya bıraktığı en büyük sorunlar, ilk başta ekonomi açısından kendini bize gösteriyor."
 

Bakmadan Geçme