Servisçi Esnafı Toplu Taşımaya Talip Oldu

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, Servisçi Esnafının toplu taşıma işinde yer alması teklifine destek verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi sürecinde gelir kaybına uğrayan 28 servisçi esnafına uygulanan desteğin ayrıntıları ve esnafın beklentilerini Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı Ankara Masasına açıkladı.

Elmadağlı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile kasım ayının sonlarında bir araya gelerek esnafın yaşadığı sıkıntılar ile çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Büyükşehir ile görüşmelerinin ardından 150 bin aileye dağıtılacak yardım paketlerinin servisçiler tarafından dağıtımının yapılması kararı alındığını söyleyen Elmadağlı, “Görüşmemiz de başlangıç olarak 28 araç ile başlanılması uygun görüldü.

Eğer bu iş yapılabilirse sürekli olarak çoğaltalım dendi. Şimdi bu 28 araçla 25 günlük bir anlaşma yapıldı. Bugün bir 28 araç daha eklendi toplamda sayı 56 oldu. Ankara’da boş duran, aylardır kontak çevirmeyen, atıl vaziyetteki servis araçları başta olmak üzere her ay değiştirilerek talep edilen sayı kadar araç verilecek.

Yani servisçiler arasında bir döngü sağlanarak bu destekten yararlanması sağlanacak.” diye konuştu.

Servisçi esnafı pandemi sürecinde kontak çevirememesi sonucunda zor durumda kalması sonucunda yeni çözüm yolarına aramaya devam ediyor .

Yeni güzergahlarda servisçi esnafı kontak çevirmeye başlatılabilirse araçların plakalarını kaybetmeden araçların kasalarını satarak süreci en az yara ile atlatmak istiyor.

Pandemi Sürecinde Servisçi Esnafı hakkında  açıklamada bulunan Tuncay Elmadağlı ;

YÜZDE İKİ YÜZ ARTIŞ GÖSTERDİ

"Yine bir başka talebimiz son bir yıl içerisinde araç kasaları yüzde iki yüz, yüzde üç yüz oranında bir artış gösterdi ve şu süreçte iş yapmaya çalışıp da kasa değiştiremeyen esnaflarımız var. Belediyelerde bizim araçlarımızın kasa değişikliği yaşı 7, en azından belirli bir süre için 2022 yılı sonuna kadar olabilir bunu 10 yaşa çekmelerini istedik. Buna da olumlu olarak bakıldı. Şu anda bunların üzerinde çalışılıyor. İnşallah yakın zamanda bunlarla alakalı işlem gerçekleşir. “ ifadelerini kullandı.

İKİ BİN CİVARINDA ESNAF MAĞDURİYET YAŞIYOR 

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması oldu. 800 bin civarında basit usul vergiden faydalanan esnafa 3 aylık bir süre içerisinde 1000'er lira ücret ödenme yardımı yapılacağı yönünde.

Biz bunu sadece basit usul olarak değil gerçekten ihtiyacı olan servis araçlarımızın tamamının faydalanmasını istiyoruz. Çünkü Ankara bazlı düşündüğümüzde şuanda Ankara da basit usulden faydalanan kesim benim odama kayıtlı olan kesimin tamamının toplamı yaklaşık yüz kişi. 

Ama mağduriyet yaşayan, gerçek anlamda mağduriyet yaşayan kişi iki bin civarında. Bin beş yüz hiç çalışmayan, bin beş yüz de hiç para kazanamayan bir grubumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci bir kullandığı kelime daha var doğrudan etkilenen dört yüz bin kişiye de yardım desteğimiz olacak dedi. Biz o dört yüz bin kişinin içerisinde olmak istiyoruz.

OKULLARIN AÇILMASINI İSTİYORUZ

 Bir an önce pandemi sürecinin bitmesini beklediklerini söyleyen Elmadağlı, okulların dışarıdan daha temiz ve güvenli olduğunun Milli Eğitim tarafından da söylendiğini vurgulayarak okulların açılmasını istediklerini belirtti.

Bakmadan Geçme