Sıfır faizli-1 yıl ertelemeli kredi ile icraların durdurulması şart

CHP'li Özer: Esnafa sıfır faizli ve bir yıl ertelemeli kredi olanağının sağlanması ve icraların da durdurulması gerekiyor

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, pandeminin olumsuz yükünü gidermenin kolay olmadığını beliterek, "Esnafa sıfır faizli ve bir yıl ertelemeli kredi olanağının sağlanması ve icraların da durdurulması gerekiyor." dedi.

Meclis Genel Kurulunda esnafın sıkıntılarını gündem getiren Özer şöyle konuştu:

"Türkiye risk haritasına göre düşük, orta ve yüksek riskli kentlerde yeme-içme yerlerinin açılmasıyla esnafımız kontrollü normalleşmeye adım attı. Umarız, doğru ve zamanında yapılmayan uygulamalar nedeniyle 2020’de 100 bine yakın esnafın kepenk kapatmasına göz yuman iktidar, bundan sonra, vergi toplamasını bildiği gibi yardım etmesini de bilir. Çünkü yüzde 50 kapasiteyle açılmasına izin verilen esnafın biriken kira borçlarını, bankalara olan kredi borçlarını, SGK’ye yatırılmayan primlerini, vergilerini, yapılandırmalarını hemen iki günde ödeyip kapatabilmesi çok da mümkün gözükmüyor. O nedenle, esnafa sıfır faizli ve bir yıl ertelemeli kredi olanağının sağlanması ve icraların da durdurulması gerekiyor. Umarız, önümüzdeki süreçte salgın tedbirlerine başta iktidarın kendisi olmak üzere herkes uymasını bilir, umarız vaka sayıları azalır ve insanımız en azından geçinme hakkından ve rızkından mahrum olmazlar."

Bakmadan Geçme