Sinema Pandemi'den Sonra Nefes Alacak

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Genel Sekreter Fevzi Genç ' sinemalardan eğlence vergisinin tamamen kaldırılmasını' istedi

Kısa adı SİSAY OLAN Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Genel Sekreter Fevzi Genç: eğlence vergisinin geçici olsa da sıfırlannmasından memnun olduklarını söyledi. Genç “22 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan 3320 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile sinema bilet satışından %10 nispetinde alınan eğlence vergisi 31 Mayıs 2021 tarihine kadar %0 olarak belirlenmiştir. Sektörün üzerinde önemli bir yük olan ve sinema salonu işletmecileri tarafından yıllardır kaldırılması talep edilen eğlence vergisinin geçici de olsa sıfırlanmasından dolayı çok memnunuz" dedi.

COVID-19 pandemisinden en çok etkilenenlerin başında gelen sinemalar  geldiğiini belirten  Fevzi Genç  "Hhalen belirsiz bir tarihe kadar kapalı durumdadır. Salonlarımız açıldıktan sonra sağlanan bu vergi desteği ile sinema işletmecilerimiz biraz olsun rahatlayacaktır. Bu geçici kaldırmanın, eğlence vergisinin tamamen kaldırılması yönünde önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyoruz. Sinema işletmecilerinin sorunlarını hızlıca tespit edip somut çözümler üreten Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve Sinema Genel Müdürü Sayın Erkin Yılmaz’a sektörümüz adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Bakmadan Geçme