• Haberler
  • Ticaret
  • Sivas'ın Pazarcı ve Marketçi Esnafından Örnek Dayanışma

Sivas'ın Pazarcı ve Marketçi Esnafından Örnek Dayanışma

Sivas'ta semt pazarlarının kurulduğu günlerde marketlerin indirim yaparak pazarcı esnafını mağdur etmesine yönelik tepkiler üzerine, yerel ve ulusal marketlerin yetkilileri ile bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, pazarcı esnafının mağduriyetini gidermek amacıyla alınan kararlar değerlendirildi ve ortak çözümler geliştirildi. Bu düzenlemelerle birlikte Sivas'ta esnaf ve pazar yerlerinde yaşanan sorunların giderilmesi hedefleniyor. Marketler ve pazarcılar arasındaki uyum, tüketicilerin de daha rahat alışveriş yapmasına olanak tanıyacak.

 

 

Toplantıda, semt pazarlarının kurulduğu günlerde marketlerin önlerine tezgah açarak kaldırım işgali yapması ve fiyat indirimleri nedeniyle pazarcıların mağduriyet yaşadığı belirtildi. Market yöneticilerinin ve pazarcı temsilcilerinin görüşleri alınarak, mağduriyetin giderilmesi için ortak çözümler üzerinde duruldu.

Demirgil: "Esnafın Yanındayız"

Toplantının sonunda açıklamalarda bulunan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, her zaman esnafın yanında yer aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirtti. Demirgil, toplantının pazarcı esnafı ve marketler açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Ahi teşkilatı olarak her zaman öncü olmaya ve sorunları çözmeye gayret gösteriyoruz. Halkımızın en uygun şekilde yiyecek ve gıda ihtiyacını karşılamakla sorumluyuz," dedi.

Ortak Nokta Bulundu

Toplantıda pazarcı esnafının temsilcileri ile yerel ve ulusal market yöneticileri, Belediye Zabıta Müdürü'nün de katılımıyla görüş alışverişinde bulundu. Alınan kararlarla hem market esnafının hem de pazarcı esnafının zarar görmemesi için anlaşmaya varıldı.

Denetimler Devam Edecek

Alınan kararların Zabıta Müdürlüğü, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından takip edileceğini belirten Demirgil, “Sivas’ımıza hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıya Katılan İsimler

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil’in öncülüğünde gerçekleşen toplantıya, Zabıta Müdürü Nuri Çayır, Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halil Şahin, Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile Sivas’ta faaliyet gösteren yerel ve ulusal marketlerin yöneticileri katıldı.

Bakmadan Geçme