Şoför esnafından 4+4+4 talebi

CHP'li Köksal: Şoför esnafı mağduriyetlerinin giderilmesini, sürüş sürelerinin 4+4+4 şeklinde on iki saate çıkarılmasını talep etmekte.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Şoför esnafı mağduriyetlerinin giderilmesini, sürüş sürelerinin 4+4+4 şeklinde on iki saate çıkarılmasını talep etmekte" dedi.

 

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Köksal, şunları kaydetti:

"Seçim bölgem Afyonkarahisar ili Sandıklı, Dinar ilçeleri ile diğer ilçelerde ve Türkiye’nin değişik illerinde nakliye işiyle uğraşan şoförler kanuna göre dört buçuk saatte bir mola vermek zorundadır. Bu molanın on beş ila kırk beş dakika arasında olması gerekmekte, kırk beş dakikalık molanın ardından ise şoför bir dört buçuk saat daha araç kullanabilmektedir. Kanunen şoförlerin yirmi dört saat içinde dokuz saatten fazla yol yapması yasaktır. Ancak dokuz saati dolduran şoförler bazı tesislerin ve benzin istasyonlarının ağır vasıta taşıtlarını kabul etmemesi veya yeterli kamyon ve tır parkı olmamasından dolayı saatlere uymakta zorluk çekmektedirler. Bu durumda da şoförler mecburen süre aşımı yapmaktadır; her süre aşımında ise şoförün ehliyetinden 20 puan düşmektedir, bu durum 5 kere tekrarlandığında ise ehliyete bir yıl süreyle el konmaktadır. Şoför esnafı mağduriyetlerinin giderilmesini, sürüş sürelerinin 4+4+4 şeklinde on iki saate çıkarılmasını talep etmekte. Zorlu koşullarda çalışan…

Bakmadan Geçme