Şoför Esnafının Canına TAG Etti

Korsan taşımacılıkla mücadele eden esnafın yaşadığı zorlukları ve bu konuda çıkan yanıltıcı haberlerin yaratabileceği tehlikeleri bir kez daha gözler önüne seriyor. Şoför esnafı, doğruluğu şüpheli bilgilere karşı dikkatli olmaya ve güvenilir kaynaklardan bilgi almaya davet ediliyor.

"Eyüp Aksu'dan Sert Tepki: Korsana Kayıt Belgesi Vermiyoruz!"

İstanbul Taksici Esnaf Odası Başkanı ve TŞOF UKOME Temsilcisi Eyüp Aksu, sosyal medyada yayılan "Paylaşımlı Yolculuk Resmi Olarak Vergilendirildi" haberlerine sert bir tepki gösterdi. Aksu, bu tür haberlerin tamamen algı yaratma amacı taşıdığını belirterek, esnafı yanıltıcı bilgilere karşı uyardı.

Aksu, "Maliye Bakanlığı'na yapılan başvuru, elde edilen kazancın hangi vergi türü kapsamında ele alınması gerektiği yönünde bir cevap niteliğindedir. Bu, korsan kullanıcılarına vergi kaydı açılacağı anlamına gelmemektedir. Ticari taşımacılık vergi kaydı açılabilmesi için, belediyeden tahsis belgesi, esnaf odası kayıt belgesi gibi resmi belgeler gerekmektedir ve bizler korsana kayıt belgesi vermiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şoför Esnafının Canına TAG Etti"Oğuz Alper Öktem: 'Mücadelemiz Sonuç Verdi, Önümüz Açıldı'"

MartıTag'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: "Mücadelemiz sonuç verdi. Maliye Bakanlığı’ndan müjdeli haber geldi. Paylaşımlı yolculuk resmi olarak vergilendirildi. Devletimiz 200 bin ocağı söndürmez demiştik. Önümüz açıldı. Hayırlı olsun!"

Öktem'in bu açıklaması, özellikle ticari taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren esnaf arasında endişe yarattı. Ancak, bu açıklamanın ardından gelen tepkiler, bu kararın korsan taşımacılığı meşrulaştırmadığı ve vergi kaydı açmanın yasal zorunluluklar gerektirdiği yönünde oldu.

"Kıyasettin Telli'den Uyarı: 'Bedeli Ödenmiş Algı Haberi'yle Karşı Karşıyayız"

Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan haberlerin algı yaratma amacı taşıdığını belirtti. Telli, mali müşavir kimliğiyle yaptığı açıklamada, "Maliye Bakanlığı'na yapılan başvuru, elde edilen kazancın hangi tür vergi kapsamında olup olmadığı yönündedir. Bakanlık, MartıTag için 'yasalsınız, gelin vergi levhası verelim' demiyor" ifadelerini kullandı.

Telli, korsan taşımacılığın yasal olmadığını, ticari taşımacılık açısından vergi mükellefi olabilmek için belediye ruhsatı ve esnaf odası kayıt belgesi gibi belgelerin gerektiğini belirterek, "Korsana oda kayıt belgesi vermiyoruz" dedi.

"MartıTag İçin Hukuki Süreç Başlıyor"

Telli, MartıTag'ın yasal bir belgesi olmadığını ve halkı yanıltıcı bilgilerle kandırarak, kullanıcıların trafik cezalarına maruz kalmasına sebep olduğunu belirtti. Ayrıca, Martı şirketinin eski ortağı Oğuz Alper Oktem'in artık şirketle hiçbir resmi bağı olmadığını vurgulayan Telli, bu durumun medyada yeterince yer bulmamasını eleştirdi.

Son olarak, Telli, algı haberleri yapan gazetecilere ve fenomenlere seslenerek, adli tatilin bitmesiyle birlikte hukuki süreçlerin başlayacağını ve bu konuda gerekli adımların atılacağını duyurdu.

Mahkeme kararı gereği Martı'nın erişimi 19.08.2024 tarihinde engellenecek

 

Bakmadan Geçme