Şoför Esnafının Fişini Çektiler

Kırşehir Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, ' Son alınan kararlarla birlikte zaten zor durumda olan esnaf şuan tamamen bitti. Daha önce de bir açıklamamda da esnaf entübe demiştim. Ama şuan esnafın fişini çektiler' dedi.

Kırşehir Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, aradan geçen zaman süreci içerisinde halen sorunların devam ettiği gibi devletten gelen 1000 TL'lik desteğinde bittiğini bildirdi.

Tekin açıklamasında;  Cumhurbaşkanımızın esnafa 3 aylık 1000 liralık desteği bitti. En son 3 aylık  verdi 3000 lira bitti. Bundan sonra tekrardan toplu taşımada minibüs otobüslerde halk otobüslerinde yüzde elli kapasiteyi geri çekti. Son alınan kararlarla birlikte zaten zor durumda olan esnaf şuan tamamen bitti. Daha önce de bir açıklamamda da esnaf entübe demiştim. Ama şuan esnafın fişini çektiler. En son alınan kararlarla okullar kapalı sadece son sınıflar açık.^diye konuştu. Kırşehir Memleket ve Yeni Kırşehir Yeşilyurt Gazetesine yaptığı ziyarette gündeme dair esnafımızın sorunları dile getirdi.

Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “minibüslerde koltuk sayısının yarısını alıyorlardı şimdi onu da düşürdüler tamamen taşımacı esnafı bitmiş durumda bu sebepten dolayı ki bizim tekrardan devletimizden isteğimiz bin liralık desteğin pandemi süreci bitene kadar en az her şey normale dönene kadar desteğin devam etmesi. Çünkü 1 yılı aşkın süredir pandemi dönemi var ,şoförlerden birinin aracının muayenesini yaptı aracını hiç çalıştırmadı 600 TL gideri oldu ve kontak çevirmeden oldu bu. İki bin lira bandrolü iki Bin Beş yüz lira trafik sigortası üç bin lira kaskosu...Z aten bu esnafın  aylık gideri araba çalışsın çalışmasın bin lira...Çok zor bir süreç var burada. en çok etkilenen kahveciler, kıraathaneler sonrasında da taşıyıcılar geliyor. Bu sebepten  bizim Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz bin liralık yardımın devam etmesi ,en azından pandemi süreci  bitene kadar devam ederse zor durumda olan şoför esnafı evine ekmek götürebilsin ”
 

Bakmadan Geçme