TAHAP Genel Başkanı Sarıoğlu , Büyük Yolsuzluklara İşaret Etti

Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TAB Başkanı Ziya Şahin'in devletin ve milletin hayrına tek iş yapmadığını belirterek, rant kaygısı ile hakkında gerçek dışı iddialarda bulunduğunu vurguladı.

Mustafa Sarıoğlu endüstri balı adı altında vatandaşa zehir yedirilmesine sessiz kalmakla suçladığı TAB aracılığı ile kovan plakalarından, genç çiftçi kredilerine kadar birçok alanda yolsuzluklar yapıldığını öne sürerek, Cumhuriyet savcılarına soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Millet ve devletin çıkarını korumak için yaptığı çalışmalar nedeniyle TAB Başkanı Şahin’in kendisine yönelik karalama kampanyası başlattığının altını çizenSarıoğlu, “ Bütün mesele rant meselesi, rant elden gidecek diye bağırıp bize saldırıyorlar.

Eğer biz geçmişte bir zerre devlet ve millete ihanet ederek tek bir ceza aldıysak kamuoyunun önünde söz veriyorum kafama sıkar geçerim” dedi.

SARIOĞLU AÇIKLAMASINDA ŞUNLARI YER VERDİ ;

“Bizim kimse ile kavgamız yok. Biz milletimizin devletimizle buluşmasının mücadelesini veriyoruz. Bal aromalı şurubu yasaklatan biziz. Esas mesele ranttır, rant ellerinden gidince bağırıyorlar. Konuyu bilmeyen bazı AKP ve MHP li milletvekillerinin de bilgi sahibi olmadan fikir açıklamalarının takdirini kamuoyuna bırakıyorum."

RANT ELLERİNDE GİDİNCE BAĞIRMAYA BAŞLADILAR

TAB, 29 Aralık’ta yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesine aykırı olarak, arıcılara , 1 lira, 1.5 lira olan plakaları, 9 liraya kadar fahiş fiyatla satmışlardır. Ülkede 8 milyon arı varlığından bahsediliyor satılan plakalar bunun en az iki üç katı. Sosyal yardımlaşmaya ait yapılan projelerde,valilik projelerinde belediyelerin tarımsal daire başkanlıklarının projelerinde verilen boş kovanlara ait bu ülkede plaka satıldı. CİMER ve Tarım  Bakanlığı’na giden şikayetler nedeniyle bizlerin talebi ile Tarım Bakanlığı bunu kendi uhdesine aldı. Bu rant ellerinden gidince bunlar bağırmaya başladılar. Dünyanın her yerinde işletme açma yetkisi sadece devlete aittir. Türkiye’de de tarımsal birleşenlere ait tarımsal işletme açma yetkisi sadece Tarım Bakanlığı’na aittir ve
doğrudur. Bakanlığın yaptığı çalışmalardan rahatsız olmaları, ellerinden rantların gitmesi nedeniyledir.

FEDERASYON OLARAK YOLSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇTİK

Federasyonumuz üreten yüreklere dokunmuş, milletin devleti ile buluşmasını temin edip, yolsuzlukların önüne geçilmesine sebep olmuştur. Orada bu açıklamayı dinleyen vekiller konuyu araştırıp böyle bir açıklama yapsalar çok daha doğru olurdu. Biz bir tekzip açıklaması yapmalarını bekliyoruz.

BİZE KUMPAS KURDULAR
Yaklaşık 41 davadan yargılanıp beraat ettik, hukuk bize kumpas kurulduğunu tescil etti yaklaşık 20 aydır sahadayız . Biz 14 yıl önce olduğu gibi Türkiye’de tavsiye edilen taban fiyatlarını açıkladık. İnsanlar ilk defa nakit para aldı gözlerinin içi güldü. TAB’ın düzenlediği toplantıya katılan vekiller bir telefonla Tarım Bakanlığı’ndan, devletin kurumları MİT, emniyetten konuyu öğrenip nereye gittiklerini bilerek açıklama yapsalardı daha iyi olurdu. Bir kere ilke olarak Cumhur İttifakı’nın olmaması gereken yerde olmazlardı. Bundan önce de muhalefete açıklamalarda bulundular, İYİ Partili bir milletvekili Meclis’te birliklere operasyon mu yapılıyor diye konuştu. Bu arkadaşlar ne çabuk saf değiştiriyorlar Siyaseti kendi şahsi çıkarları için kullananlar onlardır.

VATANDAŞI ZEHİRLEYEN , ENDÜSTRİYEL BALA SES ÇIKARMADILAR

Biz daha sosyal medyada platformken bal aromalı şurubu yasaklattık.. Artık üreten hak ettiği parayı kazanacak, tüketenlerde doğal ürün yiyecek derken karşımıza 2012 yılında
aynı STK görevde, aynı şahıslar yönetimdeyken tebliğe fırıncılık adı altında bir cümle ekletip, buradan hareketle bal aromalı şurubun yasaklanmasından sonra, endüstriyel bal izinleri alınarak, sahte balların tüketiciye satıldığını tespit ettik.

ENDÜSTRİYEL BALI DA YASAKLATICAZ

Şimdi endüstriyel balın yasaklanması için de harekete geçtik.Allah’ın izni ile yakın zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuyla ilgili gereken açıklamayı yapacaktır.
Bu STK kendisini devletten büyük mü sanıyor? Bu arkadaşlar, Tarım Bakanlığı’na da cephe açıp devleti küçümseyerek hareket ediyorlar. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi açıktır, Tarım Bakanlığı’nın tebligatına da TAB uymamış fahiş fiyata arıcılara plaka satmaya devam etmiştir.

Kaynak: düzcesonhaber.com

 

TAHAP Genel Başkanı Sarıoğlu , Büyük Yolsuzluklara İşaret Etti
TAHAP Genel Başkanı Sarıoğlu , Büyük Yolsuzluklara İşaret Etti

Bakmadan Geçme