'Takmayın kafanıza!'

AK Parti Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var, aşıyoruz, aşacağız' dedi. Türkiye'nin, aldığı önlemelerle dünyanın en önemli güçlü ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline geldiğini savunan Nebati, 'Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza…' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde konuştu. Nebati enflasyon sorununa ilişkin olarak "Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var hiç merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız, kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki yabancı yatırımcıların bulunduğu bir fuarda zabıtaların denetleme girişimine de değinen Nebati "Biz İstanbul'da fuar yapıp, fuarda yurtdışı insanlar gelsin ürettiğimiz makineleri satmaya çalışalım derken, onlar bize sen niye bürokrasiyle uğraşıyorsun deyip Belediye'nin emrindeki zabıtaları yabancı girişimcilere, yabancı müşterilerimizin önüne salarak ihracatımızı engellemeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şu şekilde:

"Savaş var Karadeniz'de. Bize diyorlar ki ne yapacaksınız, bu işin üstesinden nasıl geleceksiniz? Diyoruz ki 2 yıl önce, 20 yıl önce nasıl yola çıkarken zorlukların üstünden bu milletle ve dava arkadaşlarımızla geleceğiz dediysek şimdi de aynı şeyleri yapıyoruz."

"BU ÜLKE 21. YÜZYILA DAMGASINI VURUYOR"

"Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var hiç merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız. Türk Lirası'na güveni artırıyoruz. Türkiye ekonomisini faiz-kur kıskacından çıkardık ve ülkeyi öngörülebilir istikrarlı bir şekilde yöneten milletine güvenen dirayetli liderimizle birlikte koşuyor ve yorulmadan bütün sorunların üstesinden geliyoruz. Bu gurur tablosu hepimizin, AK Parti'nin, Türkiye'nin."

"'İŞSİZLİK AZALACAK' DEDİK, NE OLDU?"

"Sosyal medyada yalan haberleri yayanlar, onlar trolleriyle, karamsarlıklarıyla kalsınlar, birbirlerini yemeye devam etsinler, bu ülke onlara rağmen büyüyor, gelişiyor. Bu ülke kötümserlere rağmen güçlenerek 21. yüzyıla damgasını vuruyor. Hükümetlerimizin uyguladığı her politikayla bu ülke sorunları üzerinden geliyor. Cumhurbaşkanımız Türkiye Ekonomik Modeli'ni açıkladığı gün sabah 'evet oldu, bu sefer gidiyorlar' diyenler saat 19.00'dan sonra kafalarını duvarlara vurdular. Salgın döneminde ihracat artıracağız dedik, artıramazsınız, üretimi artıracağız dedik, artıramazsınız, işsizlik azalacak dedik, tersine insanlar sokaklara çıkacaklar dediler. Ne oldu? Gene başlarını duvara vurdular."

"KİMSEYİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK, EZDİRMEYECEĞİZ"

"225 milyar doları aşan bir ihracat geçen yıl ve şubat sonuyla birikimli olarak 232 milyar dolara ulaşan bir ihracat. Petrol fiyatları yükseliyor, emtia fiyatları yükseliyor, dünya bir enflasyon kıskacında biz hep beraber bunların üstesinden geliyoruz, hiç kimseyi yarı yolda bırakmadık bırakmayız, kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun üzerinden geldiğimiz gibi Karadeniz'deki bu gerginliğin üstesinden de geleceğiz. İzin vermeyeceğiz. Eğer ki fırsatçılık yapıp, fiyatları dilediği gibi oynatıp, yüksek kar elde etmeyi düşünüyorlarsa başta enflasyon timleriyle üzerlerine gideceğiz. Unutmayın önümüzü kapatan her türlü bürokratik engelin üzerine gideceğiz. Hiç kimse bu ülkenin girişimcisine, yatırımcısına engel koyamaz."

"İHRACATIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Biz İstanbul'da fuar yapıp, fuarda yurt dışı insanlar gelsin ürettiğimiz makineleri satmaya çalışalım derken, onlar bize sen niye bürokrasiyle uğraşıyorsun deyip Belediye'nin emrindeki zabıtaları yabancı girişimcilere, yabancı müşterilerimizin önüne salarak ihracatımızı engellemeye çalışıyorlar, onların anlayışı bu. 'Engel koy, yollarını tıka, insanlar iş yapmasın' Nasıl ki yurt dışına haber gönderiyorlarsa; geliyor Maliye Bakanımız, bakanlarımız önlerine set koyun, ket koyun diyorlarsa biz oradaki bütün setleri, ketleri kaldırırız. Bizim belediyelerimiz zabıtalarıyla gidip üreticinin önünü kesmez, ihracat yapmaya çalışanların önlerini kesmez, bizim belediyelerimizin zabıtaları gider ben senin önünde ne yapabilirim der."

"Türkiye Cumhuriyeti'nin AK Parti iktidarının siyasetçisi de, bürokratı da, belediye başkanı da tek bir görev üzerine; bu ülkenin çıkarları neleri gerektiriyorsa onları yapın anlayışıyla hareket eder."

"Türkiye, dünyanın en önemli en güçlü ve masada olan ülkelerinden. Daha ne istiyoruz?"

"TAKMAYIN KAFANIZA"

"Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza…"

"Şu anda Türkiye aldığı önlmelerle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış dünyanın en önemli güçlü ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Canınızı sıkmayın, üzülmeyin. Hepimiz bir ülkü peşindeyiz. Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak. Bırakın onlar başlarını duvara vursunlar. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak. Bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz. KDV’yi temel gıda da yüzde 1’e düşürdük. Çiftçimizi, üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Londra’ya da, Paris’e de, Körfez’e de, Japonya’ya da gideceğiz. Bu ülkenin çıkarları nereyi gerektiriyorsa oraya gideceğiz. Türkiye iş yapma kolaylığı endeksinde üçüncü sıraya kadar yükseldi."

Bakmadan Geçme