Tamamen Açılacaksak, Ramazan'da Kapılı Olmaya Razıyız

SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ramazan Ayında lokanta, kafe, restoran, çay ocakları ve kıraathanelerin kapalı olması konusunda açıklamalarda bulundu. Alişan, 'Bayram sonu tamamen açılacaksak, Ramazan'da kapalı kalmaya razıyız' dedi.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan, "biz Ramazan Ayında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bayram sonu tamamen açılacaksak, Ramazan’da kapalı kalmaya razıyız" dedi. 

 Ramazan ayında bu işletmelerin kapalı kalacak olmasını istemediklerini aktaran Alişan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ancak yaşanan son gelişmeler ve hızlı vaka artışları biz esnaf ve sanatkarların yine bu virüsün en büyük faturasını ödemesi gerektiğini gösteriyor. Biz ilgili meslek odalarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde Ramazan Ayında açık olmamız gerektiğini farklı mecralarda söyledik. Ancak karar vericiler bunun tam tersini düşünüyor. Onun için biz de diyoruz ki, Ramazan Ayı yani bayram sonrasında kısıtlamalar kalkarak esnaflarımızın işletmelerini tam manası ile açabilmesi sağlanacaksa biz Ramazan Ayında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bayram sonu tamamen açılacaksak, Ramazan’da kapalı kalmaya razıyız. Yeter ki turizm sezonun da açılması ile birlikte, işletmelerimiz tüm faaliyet alanlarını müşterilerine sunacak şekilde tekrar açabilsin. Yinelemek gerekiyor ki Sakarya’nın esnaf ve sanatlarları üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Ancak karar vericilerin de bu fedakarlığımızın farkında olarak Ramazan Ayı sonrasında artık dükkanlarımızı tamamen açmasını da büyük bir önemle bekliyoruz”  

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan Ramazan ayındaki tutumlarını ise şu şekilde anlattı:

“Kafe, restoran, çay ocağı, kıraathane gibi işletmeler uzun süredir kısıtlamalar kapsamında kapalı yada sadece paket servis hizmeti verebiliyordu. İşletmelerimiz yeniden açıldı ancak kıraathanelerimizde oyunların serbest kalmamasından dolayı bir çok esnafımız dükkanlarını açmadı. Ayrıca Ramazan Ayında kapalı olacak olmalarından dolayı da yine birçok işletmemiz 15 gün için dükkanlarını açma masrafına girmek istemedi. Uzun süredir kapalı olan bir işletmeler, yeniden açılırken temizlik, yeni malzeme ve ekipman alımı ile eleman istihdamının masraflarının kendilerini kurtarmayacaklarına inanarak kapalı kalmayı tercih ettiler” 

 

Bakmadan Geçme