Tatil isyanı Ankara'dan başladı

Ticaret Bakanlığı'nın kuaförler güzellik salonu işletmecileri manikürcüler ve Berberler için bir günün tatil olmasına ilişkin kararına İsyan Ankara'dan başladı. Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Köksal Özcan kararın iptali için yargıya başvurduklarını açıkladı

Ticaret Bakanlığı'nın Berberler kuaförler ve güzellik salonu işletmecileri manikürcüleri ilişkin yasal olarak bir günün tatil ilan etmesi sektörde büyük bir isyanı  başlattı. Ankara'lı Kuaför Güzellik Salonu İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası yargıya başvurarak kararı iptalini istedi.

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Köksal Özcan yargıya başvurduklarını sosyal medya hesabından açıkladı.Özcan açıklamasında şunları söyledi:

"Kıymetli üyelerimiz an itibarıyla odamız avukatlarına Salı günü kapatma kararı ile alakalı avukatlarımıza talimat verdik.Müsterih onun arkadaşlar Biz oda olarak ne salı ne de pazar kapansın. Geçmişte olduğu gibi kim ne zaman kapatmak istiyorsa o zaman açsın kapatsın."

Ticaret Bakanlığı'nın, berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması ile ilgili kararının ardından Ankara ve İstanbul'daki berberlerden pazar günü çalışmama kararı almıştı. Bu karar kapsamında berberler, kuaförler ve güzellik salonları artık pazar günleri kapalı olacak.

Bakmadan Geçme