Tekel Bayiler Hibe Desteğinden Faydalanabilecek Mi ?

17 günlük tam kapanmada içki satışı yasaklanan tekel bayileri ile bakkallar açıklanan esnafa destek paketinden faydalanamayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen günlerde açıkladığı destek paketine göre salgından zarar gören esnafa destek için 5 bin ve 3 bin liralık hibe verilecek.

Ancak salgındaki 17 günlük kapanma sürecinde içki satışı yasaklanan tekel bayileri, şimdi de esnafa destek paketinin dışında tutuldu.

Berkay Sağlamın haberine göre İzmir Karşıyaka’da tekel bayisi olan Ahmet Aras, “İlk kapanmada geçen sene bize bir 25 bin TL kredi verdiler. O da destek değil zaten, kredi.

Şu anda onun taksitlerini ödüyoruz. Şimdi açıkladıkları destek paketinden de yararlanamıyoruz. Odayla konuştuk, dernekle konuştuk hiçbir şey yok ortada. Hafta sonu açmamız yasak, 17 günlük kapanmada açmamız yasak. Bu biriken ödemeleri, kredileri, borçları ne yapacağız?

Bakkallar açık olmasına rağmen saat kısıtlamalarından dolayı onlarda ciddi gelir kaybı yaşadı.

Zaten büyük marketler bizi batırmak için fırsat kolluyor, bir de devlet açıkladığı destekten bizi muaf tutuyor. Gerçi 5 bin TL verse bile en fazla elektrik faturamı öderim ama onu bile vermiyor” dedi.

Tekel bayiler hibe desteğinin kendilerini de kapsamasını istiyor.

Bakmadan Geçme