Terme Belediyesinden Örnek Davranış

Samsun'da esnaf odaları başkanları, Terme Belediyesi'ne ait mülklerde yapılan kira indiriminin diğer belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın, belediyeye ait mülklerde ticaret yapan ve coronavirüsten olumsuz etkilenen dolayı olumsuz etkilenen esnaf için yüzde 50 kira desteği uygulayacaklarını açıklamasının ardından esnaf odası başkanları, Başkan Kılıç'a teşekkür ederek, diğer belediyelerden de destek beklediklerini belirtti.

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı Terme Belediyesi'nin yapmış olduğu kira desteğini yerinde bulduklarını, başta merkez ilçe belediyeleri olmak üzere diğer belediyelerin de bu tür yardımların yapması gerektiğini vurguladı.

Esnafa Can Suyu Oldu
Samsun Gazetesi’nden Emre Öncel’in haberine göre Samsun Gazetesi’nden Emre Öncel’in haberine göre Terme Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini söyleyen Başkan Eyüb Güler, ''Esnafı düşündükleri ve yanlarında olduklarını hissettirdiler. Diğer belediyelerimizin de aynısını yapmalarını bekliyoruz. Pandemi sürecinde belediyelerimizin esnafa daha fazla yardım etmesi lazım. Bu zamana kadar pek bir destek göremedik. Terme Belediyesi bir akıma başlangıç yapmış olmasını temenni ediyorum. Terme'deki esnafımıza bir nebze de olsa can suyu olacaktır. Güzel bir destek olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Örnek Olmalı

Terme Belediyesi'nin yapmış olduğu desteği diğer belediyelerden de beklediklerini söyleyen Başkan İsmail Balcı, ''Bu çok güzel ve doğru bir davranış. Yerel yöneticilerimiz, genel yöneticilerimizin bir uzantısıdır. Devletimiz ufak tefek yardımlar yaparken, belediyelerimizin sessiz kalması doğru bir davranış değil. Merkez ilçelerimiz başta olmak üzere diğer belediyelerimizden de Terme Belediyesi'nin yaptığı desteğin benzerlerini bekliyoruz. Merkezdeki esnafın giderleri daha yüksek. Onlara daha fazla destek yapılması gerekiyor. Terme Belediyesi'ne de çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme