TESK'ten Esnafa Ücretsiz Barkod ve POS Cihazı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), NarPOS ve PaybyMe iş birliğiyle esnafa yönelik ücretsiz barkod sistemi ve yazılım desteği sunan 'hepsi bir arada' yeni nesil bir çözümü hayata geçiriyor. Bu çözüm, esnafın teknolojik yatırım maliyetlerini en aza indirerek, işletme sermayelerini korumasına olanak tanıyor. NarPOS cihazı ile esnaf, ödeme alma, stok ve sipariş yönetimi süreçlerini tek bir uygulama üzerinden kolayca yönetebilecek. Üstelik bu cihaz, esnaflar tarafından ücretsiz olarak temin edilebilecek.

Esnafın Dijitalleşmesi Birinci Öncelik

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, günümüzün teknoloji dünyasında esnafın dijital dünyada yer almasının TESK’in birinci önceliği olduğunu vurguladı. “Anayasa ile koruma altına alınmış olan 2,5 milyonu aşkın esnafı tek bir çatı altında toplayan TESK, esnafın dijitalleşmesi için atılan her adımı önemsiyor. Bu projeyle esnafın masasındaki tüm dijital aletleri tek bir cihazda topluyoruz. Esnafımız ihtiyacı olan tüm sistemlere hiçbir ücret ödemeden bu proje kapsamında sahip olacak,” dedi.

Esnafın Güçlenmesi İçin Dijital Ağ

Palandöken, küçük marketlerin, esnaf lokantalarının ve diğer küçük işletmelerin ulusal dev marketler, zincir restoranlar ve online platformlar karşısında güç kazanabilmesi için ortak bir “dijital ağda” bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Ücretsiz verilecek bu akıllı cihazlarla esnafın dijital bir güç haline geleceğini söyleyen Palandöken, “Bu proje gücünü esnaftan, kuvvetini dijitalden alacaktır. Nar bolluk ve bereketin sembolüdür. Bu işbirliği ile TESK olarak başlattığımız proje esnafımıza dijital bolluk ve bereket getirecek,” ifadelerini kullandı.

Ekonominin Barometresi Esnaf

TESK Başkanı Palandöken, ekonominin gidişatını herkesten önce esnafın hissettiğini ifade ederek, “Ekonomi büyüyor mu, enflasyon artıyor mu sorusunun cevabını ilk esnaftan duyabiliriz. Bu işbirliği protokolü çerçevesinde TESK, Türkiye geneline yayılacak bu dijital ağ üzerinden esnafın satışlarının ne durumda olduğunu analiz edecek ve bunu kamuoyu ile paylaşacaktır,” dedi. Ayrıca, TESK olarak birinci önceliklerinin esnafın maliyetlerini azaltırken dijitalleşmesine kapı açmak olduğunu belirtti.

Esnafın Satın Alma Maliyetleri Düşecek

Stok yönetimi, barkod okuyucu, pos cihazı gibi cihazlar için esnafın her ay ödeme yaptığını hatırlatan Palandöken, “Bu cihaz ile sorunumuz ortadan kalkıyor. Tezgahının üstünde, en son teknoloji ürünü tek bir dokunmatik ekranlı cihaz olacak ve tüm işlemlerini bu cihazla gerçekleştirecek. Esnafımız, ücretsiz olarak temin edilen bu cihaz ile sipariş alabilecek, stoğunu takip edebilecek ve satışlarını kolayca yönetebilecek,” dedi. Projenin esnafın dijitalleşmesine hizmet etmesinin yanı sıra, satın alma maliyetlerini de aşağı çekeceğini belirtti.

Hızlı ve Kolay Ödeme İmkanı

PaybyMe yetkilileri, NarPOS ve TESK iş birliğiyle hayata geçirilen bu yeni ödeme çözümünün esnafın satışlarını ve kazançlarını artırmayı hedeflediğini ifade etti. Düşük komisyon oranlarıyla esnafın kolay ve hızlı ödeme almasının sağlanacağı, böylece satış noktalarının işlerini bir adım ileriye taşıyacağı belirtildi. TESK üyesi tüm esnafların bu projeden faydalanarak işlerini kolaylaştırması ve rahat bir nefes alması hedefleniyor.

TESK'ten Esnafa Ücretsiz Barkod ve POS Cihazı
TESK'ten Esnafa Ücretsiz Barkod ve POS Cihazı
TESK'ten Esnafa Ücretsiz Barkod ve POS Cihazı
TESK'ten Esnafa Ücretsiz Barkod ve POS Cihazı

Bakmadan Geçme