Tokat Esnaf Ve Sanatkarlarından Hibe Desteği Tepkisi

Tokat Esnaf Ve Sanatkarları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Açıklanan Esnaf destek paketine ilişkin açıklamada bulundu.

Pandemi sürecinde açıklanan destek paketlerine tepkiler giderek büyümeye devam ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Açıklanan Esnaf destek paketinde 3000 ile 5000 TL hibe desteği başvuruları başladı. Ancak başvurular sırasında bazı sıkıntılar olduğu görüldü.

Hibelerden faydalanacak meslek gruplarının Nace kodu listesi bakanlık tarafından yayınlandı. Yaklaşık toplamda 1 milyon 380 bin kişinin faydalanacağı düşünülen hibe desteklerinden, sisteme tanımlanan Nace kodlarına göre bu sayının yarısı bile faydalanamıyor, Konfeksiyoncular, ayakkabıcılar, pastaneler, tamir ve kaporta işi ile uğraşanlar, demirciler berberler, iletişimciler vb. gibi bir çok meslek kollarının onlarca alt başlıklı Nace kodları vardır.

Bunlardan sadece 1 tanesi siteme tanımlanmış olup, aynı meslek grubundan biri faydalanırken, nace kodu sisteme tanımlanmayan aynı meslek kolundaki diğer kişi faydalanamıyor.Bu sorunun giderilmesi, daha çok meslek kollarının bu hibelerden faydalanması ve esnafın beklentisi olan faizsiz kredi desteğinin çıkarılması konularını Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve Sayın Ticaret Bakanımıza sunulmak üzere, Ankara'da yaptığımız toplantıda TESK genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'e ilettik.

Hibe kapsamının genişletilmesi ve faizsiz kredi desteğinin çıkarılması bütün esnaf ve sanatkarlarımızın beklentisidir. Umut ediyorum esnafımız adına yaptığımız bu girişimler karşılıksız kalmayacaktır.

 

Bakmadan Geçme