• Haberler
  • Yaşam
  • Topçu: Tanka karşı yumruklarla, jetlere karşı taşla mukabele ettik

Topçu: Tanka karşı yumruklarla, jetlere karşı taşla mukabele ettik

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslararası Aliya Düşünce Derneği ile Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Muharrem Ayı, Kerbela Olayı ve Aşure Günü ile ilgili yayımladığı mesajda önemli vurgular yaptı.

Yalçın Topçu'dan Muharrem Ayı ve Kerbela Mesajı: "Hüseyni Duruşla Değerlerimizi Koruyacağız"

Topçu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Biz; İmam Hüseyin'in yüce dinimizin izzet ve şerefini koruduğu gibi dinimizi, vatanımızı, milletimizi, devletimizi, Allah’a anda olsun ki, 'Hüseyni bir duruşla' canımız pahasına koruyacağız ve kollayacağız.

Ebu Cehil, Ebu Süfyan, Hind ve Yezid tabiatlı olanlardan hem uzak durup hem de onlara karşı temkin ve tedbiri elden bırakmayıp, gerekirse kanımızın son damlasına ve Allah bize zaferi nasip edene kadar savaşacağız.

Tıpkı 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsüne karşı millet iradesinin şahlanarak, tanka karşı yumruklarla, jetlere karşı taşla mukabele ettiği gibi, değerlerimizin, vatan ve milletimizin, dahası tüm Müslümanların ve mazlumların düşmanlarına, 'ölümüne ölümüne' şanlı bir mücadele, cesur ve onurlu bir kıyam sergileyeceğiz.

Muharrem Ayı; Türk-İslam aleminin birliğine, dirliğine ve ebedi kardeşliğine, bütün mazlum milletlerin de esenliğine vesile olsun.

Yezid’e ve Yezid’i duruşa lanet, Kerbela’nın kutlu şehitlerine rahmet, Hüseyni duruşa aşk olsun. Çokluk içinde birliğin, paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin, bereketin, sabrın ve hoşgörünün ifadesi Aşure günümüzde tutulan oruçlar, yapılan ibadetler kabul olsun.

Allah (CC); Habibinin ümmetine yar, düşmanlarına da düşman olsun inşallah."

Yalçın Topçu'nun bu mesajı, İslam dünyasında Muharrem Ayı'nın önemine dikkat çekerken, aynı zamanda birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, milletin değerlerine sahip çıkma konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguluyor.

Bakmadan Geçme