TRT Gözünü Kaybeden Muhabirini Hatırlamadı !

30 sene önce Romanya'daki Devrimi izleyen TRT Muhabiri Emre Aygen çatışmalarda vurulmuştu. Belçikalı meslek arkadaşı Danny Heuw gözünün önünde vurulmuş, ölmüştü. Romanya Devleti  gazetecilerin çatışmaların ortasında kaldığı caddenin adını Danny Heuw olarak verdi. Bükreş'ten verilen AP'nin ilk haberinde Emre Aygen'in de öldüğüne dair haber bile geçilmişti. Emre Aygen "Hayatta kalacak yıllarım varmış. Kaldırıldıgım üçüncü Hastahanede ilk ameliyatta beynime saplanan kurşunu çıkarmış. Ertesi günü de sol gözümü almak zorunda kalınmıştı. Ben hayata geri dönme kavgasını verirken Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nezih Demirkent ve jüride yer alan Hocam Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in girişimi ile bana Cemiyetin Özel Ödülünü vermişlerdi. Bu ödülü Isviçre ve Paris'deki Beyin ameliyatları sonucu ayağa kalkıp Cemiyete geldiğimde ödülü almıştım." dedi.

Aradan geçen 30 yıla rağmen  Ankara'daki Romanya Büyükelçiliği NATO'ya üye olmalarının 15'nci yılı dolayısıyla verdikleri resepsiyona  Emre Aygen'i davet etti. Aygen "Göz yaşlarımı çok zor sakladım" diyerek mutluluğunu anlattı Ramonya Büyükelçiliği bununla da kalmadı. Ankara'da bulunan ülke büyükelçilerini bir öğle yemeğinde toplayarak Emre Aygen'i konuşmacı olarak davet etti.  Son olarak  Mehmet Ali Birand ile efsaneleşen 32'inci  programının ilk kurucularından olan Emre Aygen 30 yıl önce saklı kalmış hatıralarını 32'inci  programının Youtube kanalına anlattı. Emre Aygen vurulduğunda TRT Muhabiriydi. TRT adına oradaydı.

TRT' de belgesel şöyle dursun bu konuyla ilgili tek bir kare haber yapılmadı. E mre Aygen vurulduğunda şimdi olduğu gibi Gazeteciler Cemiyeti üyesiydi. 30 yıl önce verilen bir ödül... Ses seda yok... Emre Aygen konuyla ilgili şunları söyledi: "Romanya Büyükelçiliği bunları yaparken bir de kendi derneğine baktım. Avrupalıların nezaketi beni çok mutlu etti. Gazetecinin mutluluğu sayfaya konulan haberi bir kaç saniye okumak kadar küçüktür. Davetlerde ise anılara dalıp bambaşka bir âlemde kendimden gurur duymak idi. Birde bizim memlekete bak. Emekli olurken bile Gazi sıfatı verip üç kuruş fazla vermediler. Verseler bile ret ederim."

Bakmadan Geçme