Turizme dayanan esnaf da destek bekliyor

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, pandeminin turizm sektörünü de olumsuz etkilediğini belirterek 'Turizme dayanan esnafa da gerekli destekler verilmelidir' dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, pandeminin turizm sektörünü de olumsuz etkilediğine işaret ederek "Turizme dayanan esnafa da gerekli destekler verilmelidir" dedi.

Meclis Genel Kuruluna hitap eden Bülbül şunları kaydetti:

"Aydın turizminin can damarı olan Kuşadası ve Didim’de 2020 sezonu zor geçti. 2019 yılında Aydın’a 2 milyon 295 bin turist gelmişken 2020 yılının ilk altı ayında sadece 397 bin turist geldi. Bu durumda yüzde 70’e varan düşüş gerçekleşti. Hâlihazır bölge, balık çiftlikleriyle tehdit altındayken tesislere gelen turist sayıları büyük oranda azaldı ve sezon başında yapılan otel rezervasyonlarının birçoğu iptal edildi. Bir diğer yandan oteller, salgın tedbirleri kapsamında pek çok yatırım yapmak zorunda kaldı, bu nedenle otel işletmecilerinin çoğu borç batağı içinde olmakla birlikte elektrik ve su faturalarını bile ödemeyecek duruma geldi. Özellikle küçük oteller açılamadı, bu krizin altından kalkamadı, çalışanlar işsiz kaldı. Bu kapsamda işletmecinin zararları karşılanmalı, önümüzdeki sezon için öncelikli olarak küçük işletmelere destek olunmalıdır, turizme dayanan esnafa da gerekli destekler verilmelidir."

Bakmadan Geçme