Türk İnşaat Sektörü Vites Büyüttü

İnşaat sektöründeki faaliyetlerine Fransa'da başlayan Grup Avenir, 2018 yılında girdiği Türkiye pazarında da büyümeyi hedefliyor.

Fransa’da 2002 yılında inşaat faaliyetlerine başlayan Grup Avenir, 2018 yılında Türkiye’ye de yatırım yaptı. Grup Avenir ortağı ve Genel Müdürü İbrahim Arık, önce İç Anadolu’da daha sonra da tüm Türkiye’de yatırımlarını sürdürerek inşaat sektöründe lider marka olmayı hedeflediklerini paylaştı.

Şu anda Fransa’nın 61 farklı noktasında faaliyet gösteren Avenir İnşaat, bölgede edindiği bilgi ve tecrübeyle kısa sürede büyüyerek sektörün başarılı şirketleri arasına yerleşti. Konut sektöründe yap-sat niteliğinde üretim yapan Avenir, sektörün ve tüketicilerin değişen ihtiyaçlarına cevap vermek için Ar-Ge odaklı projeler geliştiriyor.

Avrupa’nın modern ve kurumsal modellerini yakından inceleyerek, iş yapış şekillerini sürekli güncellediklerini paylaşan İbrahim Arık, “Herhangi bir yabancı iştirak olmadan, yüzde yüz yerli sermaye ile kurduğumuz Avenir İnşaat, kısa sürede Fransa’nın en büyük inşaat şirketleri arasında yerini aldı.

İçimizde büyüttüğümüz memleket sevgisi ile Türkiye’de yatırım yapma kararı aldık. Yurtdışında edindiğimiz bilgi birikimini ve tecrübeyi ülkemize kazandırdık. İlk önce Kayseri daha sonra Yozgat/Sorgun’da projelerimiz faaliyete geçti. Zamanla İç Anadolu’da, daha sonra ise tüm Türkiye’de inşaat sektörünün lideri olmayı hedefliyoruz” dedi. 2021 yılında toplamda 8 proje, 509 konut, 30 ticari alan ve 120 villa konut üzerinde çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Arık, “Bu yıl ilk defa farklı lokasyonlara girdiğimiz ve villa konut projelerine başladığımız için heyecanlıyız. Anadolu’daki birçok ilde yatırımlarımız olacak.  " dedi.

 

Bakmadan Geçme