Türk Metal Kocaeli'de miting yaptı

Türk Metal Sendikası bugün Kocaeli'de miting düzenledi. Toplu sözleşme masasında işveren MESS ile anlaşamayan sendikanın mitingi Genel Başkan Pevrul Kavlak'ın katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile zam konusunda anlaşamayan Türk Metal Sendikası, vardiyadaki eylemlerle başlattığı direnişini büyüterek meydanlara taşıdı. Türk Metal, İzmit Milli İrade Meydanı’nda on binlerin katılımıyla miting düzenledi.

Birçok ilden katılımın olduğu miting, bayram havasında gerçekleşti. Miting sonunda şarkıcı Kıraç, konser verdi.

İşçiler hep bir ağızdan ‘Ölümüne çalıştık, kazanacağız, zafer direnen emekçinin olacak. Yılgınlık yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Başkan nerede, biz oradayız’ sloganları attı. 

'EYLEMSE EYLEM GREVSE GREV'

Mitingde konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, mitingin ezilenler, sömürülenler için olduğunu belirterek, “Emeğin kürsüsü Kocaeli’den aş için iş için mücadele eden tüm emekçilere selam olsun hakkını vermeyenlere cevap vermek, evet biz buradayız” dedi.

Kavlak, süreç boyunca vardiyalarda eylemler yaparak iş durdurduklarını hatırlatarak, “On binlerle Kocaeli’den sesleniyoruz. Bilmeyenlere, görmeyenlere sesimizi duymayanlara olanca gücümüzle bağırıyoruz. Eylemse eylem, grevse grev. Nedeni olmadığımız bir sorunun mağduru olmak istemiyoruz” söyledi.  

KAVLAK TÜİK’E SESLENDİ

Pevrul Kavlak, kara kışta işten atılmak istemediklerini dile getirerek, “Biz evimize helal ekmek götürmek, çoluk çocuğumuzun yüzüne bakabilmek istiyoruz. TÜİK yetkililerine seslenmek istiyorum. Açıkladığınız o enflasyon rakamları, gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

TÜİK’e bu rakamları nereden aldıklarını soran Kavlak, “Söyleyin de biz de oradan alışveriş yapalım. Sizin ilan ettiğiniz gerçek dışı rakamlar, sözleşme masasında bizim karşımıza çıkıyor. İlan ettiğiniz o gerçekdışı rakamlar yüzünden soframızdaki ekmek küçülüyor, fakirleşiyoruz” dedi.

'BIÇAK KEMİĞE DAYANDI'

12 Ekim 2021’de sözleşme görüşmelerinin başladığını belirten Kavlak, “130 bin metal emekçisi için işveren sendikası MESS ile masaya oturduk. Tüm iyi niyetimizle, samimiyetimizle, 6 oturum gerçekleştirdik. Ancak şimdilik hak ettiğimizi alamadık” diye konuştu. 

Dayanma gücünün sınırında olduklarının altını çizen Kavlak, “Artık hepimiz dardayız, zordayız. Günlerdir hepimiz ayaktayız, eylemdeyiz. Dedim ya, artık sözün bittiği yerdeyiz. Bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız” ifadelerini kullandı.

 'MÜCADELENİN KRALINI VERİRİZ'

MESS yetkililerine seslenen Kavlak, “Onların vicdanına, en masum, en insani duygularına sesleniyorum. Bu işi daha fazla uzatmanın anlamı yok. Gelin masaya, bu işi bitirelim. Ama ekmeğimize göz dikmeyin” çağrısında bulundu. Ne emeklerini ne mesailerini ne de canlarını esirgediklerini belirten Kavlak, “Ne demişler; yiğit bin yaşar, fırsat bir düşer. Ne kadar yiğit olduklarını şimdi göreceğiz. Gösterin iyi niyetinizi, gösterin dostluğunuzu, gösterin yiğitliğinizi de görelim” dedi. 

Masadan haklarını almadan kalkmayacaklarını dile getiren Pevrul Kavlak, “O masayı miting alanına çevireceğiz. O masada direneceğiz. İşçiyi sokaklara taşımayı da iyi biliriz. Biz o sokakların yabancısı değiliz. Biz o sokaklarda büyüdük, o sokaklardan geldik. Mücadelenin kralını veririz” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme