Türkiye'nin Üreten Ustaları Buluştu

Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü'nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü 'Anadolu'nun Ahisiyiz Üreten Türkiye'nin Hizmetindeyiz' projesi çerçevesinde Malatya'nın Arapgir ilçesinde yarım asırdır tahta çividen ayakkabı üreten Erol Hakan ile Yalova'nın ünlü baklava ustası ile bir araya geldi.

Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü’nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü ‘Anadolu’nun Ahisiyiz Üreten Türkiye’nin Hizmetindeyiz’ projesinde yer alan Türkiye’nin Üreten Ustalarının ilk buluşması Yalova’da yapıldı. Prorgramı esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitü Başkanı Gazeteci Yazar Fehmi Çalmuk sundu. 

Program çerçevesinde Arapgir’de yarım asırdır tahta çivi ile ayakkabı üreten Erol Hakan ile Yalovalı ünlü baklava ustası Ömer Hamurcu bir araya geldi. Yalova Valiliği’nin himayesi ile organize edilen esnaf buluşmasına Yalova Valisi Muammer Erol’un yanı sıra Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da katılım sağladı.

Tahta çivi ile ayakkabı üreten Erol Hakan Yalova Valisi Muammer Erol’a 44 numara  siyah rekli bir ayakkabı hedidiye etti.Vali Erol hediyeyi alıken /bu da valinin ayakkabısı olsun' dedi. alova Valisi Muammer Erol’ ile Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu alovalı ünlü baklava ve  Yalova  sütlüsü  ustası Ömer Hamurcu başta olmak üzere Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Onursal Başkanı Erol Korkut ve diğer bürokrat ve misafirlere mor reyhan seti hediye ettiler.

Programda projeye konu olan iki ustaya yönelik çekilen belgeseller gösteridi.

Bakmadan Geçme