Türkiye'nin Üreten Ustaları Buluşuyor

Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü'nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü Anadolu'nun ahisiyiz Üreten Türkiye'nin Hizmetindeyiz projesinde yer alan Türkiye'nin Üreten Ustaları'nın ilk buluşması Yalova'da yapılıyor.

Biri tahta çivi ile ayakkabı üreten Arap girli yarım asırlık Usta Erol Hakan Diğeri ise yılların baklava ustası iken Yalova sütlüsü tatlısıyla Yalova'nın marka değerini sağlayan Ömer Hamurcu... İki usta da dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği'nin Anadolu'nun ahisiyiz üreten Türkiye'yi projesi kapsamında Yalova'da buluşuyor.
Yalova  valiliğinin himayesi ile organize edilen esnaf buluşması 27 Mayıs cuma günü Yalova'da yapılacak Yalova Valisi Muammer Erol'un katılacağı toplantıda Malatya'nın Arapgir ilçesinin belediye başkanı Haluk Cömertoğlu da bir konuşma yapacak.

Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Onursal Başkanı Erol Korkut'un açılış konuşmasıyla başlayacak programda projeye konu olan iki Usta ya yönelik çekilen belgesellerin sunumu yapılacak toplantıda Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüü başkanı gazeteci yazar Fehmi Çalmak da " insan ve insana dair hikayeler" başlığıyla bir Sinevizyon sunumu yapacak. 

Yalova Valisi Muammer Erol beraberinde Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve Arapgir li esnaf sanatkarlarla birlikte Altınova Belediyesi'nin etkinliğine katıldı.

İkinci Esnaf Buluşması Tokat'ta

Tokat ve Siirt valiliklerinin himayesinde 2'inci toplantı ise Tokat'ta gerçekleştirilecek. Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan  toplantıda geleneksel Siirt el dokuma battaniyesi ustası Emrullah Alakaşlı ile Tokat'ın geleneksel yazmacılık sanatını yaşatan  Ahmet Turan Yaşi'nin mini belgeselleri gösterilecek.

Bakmadan Geçme