Türkiye'ye altın müjdesi! 10 ilde arıyor

Bin 890 ton tespit edilmiş altın rezervi bulunan Türkiye, bu yıl on şehirde daha altın sondajı gerçekleştirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bakanlık olarak işletme ruhsatı verdikleri 84 adet altın madeni olduğunu açıkladı.

Altın arama faaliyetlerine hız kesmeden devam edildiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yeterli arama çalışmalarıyla doğruluğu kanıtlanmış ancak yapılacak detaylı arama faaliyetleri ile gelecekte ekonomiye kazandırılabilecek tahmini rezervimiz ise 4 bin 500 ton" dedi.

84 ADET RUHSAT

Dönmez, Türkiye'de mevcut durumda 84 adet altın içeren kompleks maden işletme ruhsatı bulunduğunu da belirterek, "Bu sahalardaki rezerv miktarları ruhsat sahipleri tarafından kompleks metal rezervi olarak bildirilmektedir. Bu nedenle bin 175 ton olan Türkiye'deki metal altın rezervine kompleks metal rezervler dahil edildiğinde toplam altın rezervlerimiz bin 890 ton olmaktadır" dedi.

Dönmez, 1 Temmuz itibariyle Türkiye'de 111 adet altın arama ruhsatı, 36 adet altın ve 84 adet altın içeren kompleks işletme ruhsatı bulunduğunu açıkladı.

10 ŞEHİRDE DAHA SONDAJ BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl maden arama çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Kırşehir ve Samsun’daki sahalarda çalışmaların yürütüldüğü bilgisini paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl ise Antalya, Artvin, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Ordu ve Zonguldak’da altın arama sondajı yapıldığını dile getirdi.

Bakmadan Geçme