TÜROFED Başkanı : Kısıtlamaya Rağmen Türkiye'yi Tercih Ediyorlar

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye'deki otellerin, restoranların, havalimanlarının, transfer araçlarının ve tedarikçilerinin sertifika alabilmek için uluslararası firmalar tarafından denetlendiğini söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında hayata geçirilen güvenli turizm için, Türkiye'deki otellerin, restoranların, havalimanlarının, transfer araçlarının ve tedarikçilerinin sertifika alabilmek için bağımsız, uluslararası firmalar tarafından denetlendiğini söyledi.

Çorabatır, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm işletmelerinin gerek misafirlerin gerekse çalışanların sağlığı için dünyadaki en kapsamlı ve şeffaf programı hayata geçirdiklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde tüm paydaşların katılımıyla hazırlanan Güvenli Turizm Sertifika Programının dünyada bir ilk ve birçok ülkeye de örnek olduğunu anlatan Çorabatır, "Otellerimiz, restoranlarımız, havalimanlarımız, transfer araçlarımız, hatta otellerimize ürün veren tüm tedarikçilerimiz sertifika alabilmek için bağımsız, uluslararası denetim firmaları tarafından denetlenmektedir." dedi.

Dünya turizmini derinden sarsan COVID-19 salgınının çıkardığı zorluklara karşın Türk turizm sektörü adına verilen sözlerin tümünü yerine getirmekten gurur duyduklarını anlatan Çorabatır, tesislerdeki hijyen ve sosyal mesafeye büyük önem verdiklerini kaydetti.

Çorabatır, otellerdeki personelde vaka sayısının da yok denece kadar az olduğunu kaydetti.

Tüm kısıtlamalara rağmen Türkiye'yi ziyaret eden misafirlerin, ülkelerine büyük bir mutluluk ve güvenle döndüklerini anlatan Çorabatır;

"Misafirlerimiz ilk elden aldığımız tedbirlerin kapsamını gördükleri ve sunduğumuz hizmetin kalitesini bildikleri için ülkelerinin koydukları kısıtlamalara karşın bizi tercih etmeyi sürdürüyor. Ülkemize gelen misafirlerimiz yüksek hijyen ve hizmet kalitesiyle beraber, tamamen aşılanmış personelimizle tatilin tadını daha fazla çıkaracaklar." diye konuştu.

Çorabatır, artan maliyetlere rağmen hizmet kalitesinden taviz vermediklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme