Ustalar Şehri Yusufeli'nin bıçakları belgesel konusu oldu

Bünyesinde Ahi Enstitüsü'nü barındıran Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği'nin İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü 'Anadolu'nun ahisiyiz Dört bir koldan Türkiye'yiz ' projesine konu olan  Artvin Yusufeli'nin ünlü bıçak ustası Muzaffer Tunç  belgeseli şehrin önde gelen esnaf ve sanatkarların katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

Yusufeli Belediyesi'nin de desteklediği projenin tanıtım toplantısında Muzaffer Tunç'un konu edildiği "Yusufeli'nin bıçak ustası " belgeseli ile Muğla'nın Fethiye ilçesi yeşil üzümlü köyünde 50 yıldır dokumacılığı yapan Yadigar özdeş'in dasdar ustası isimli belgeselini esnaf ve sanatkara gösterildi.

Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Toprak, Yusufeli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Özalp, dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü başkanı gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk ve çok sayıda esnaf sanatkar izlediği programda Ayrıca Moğolistan başta olmak üzere Moğolistan Kazakistan Kırgızistan Özbekistan Türkmenistan ve Azerbaycan'ı esnaf ve sanatkarları konu alan insan hikayeleri isimli bir sunumda yapıldı.

Programda konuşma yapan Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Toprak Yusufeli Belediyesi olarak projenin katılımcılarından biri olmaktan gurur duyduklarını bu suretle yusufelili esnaf ve sanatkarın Türkiye'ye ve dünyaya tanıtıldığını belirtti.

Bıçak ustası Muzaffer Tunç Fethiye'nin yeşilüzümlü köyüne giderek dasdar ustası Yadigar  özdeş"i atölyesinde ziyaret ettiğini bu gecenin kendisine Ticaret ve pazarlama konusunda çok katkı sağladığını Bu nedenle Yusufeli Belediyesi başta olmak üzere dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği'nin teşekkür ettiğini söyledi.

Program sonunda Yusufeli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Özalp
Bıçak ustası Muzaffer Tunç'a çini işlemeli bir tabak hediye ederken Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Toprak ise gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk'a insan hikayeleri isimli konferans vermesinden dolayı bir plaket hediye etti.

Bakmadan Geçme