Vallaha, Yetti Gari !

Pazarcı Esnafı Türkiye'de uzun zamandır devam eden yasaklardan marketlerin muaf tutulmasına isyan etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vallaha, Yetti Gari !

Türkiye Meyve Sebze ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca esnafın kapanma dönemi ile birlikte zor durumunu gözler önüne serdi.

Kısıtlama nedeniyle sebze ve meyvelerin iki gün boyunca üzerinin örtüldüğünü  ve satılamadığını ifade eden Karaca havaların ısınması ile birlikte pazarcı esnafının mallarının çürüyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanına seslenen Karaca " Marketler açık olucaksa pazar da açık olsun " dedi.

Türkiye'de Mart ayından beri etkisini sürdüren koronavirüs salgını sonrası  marketlerde yoğunluğa dikkat çeken pazarcı esnafı haftasonu uygulanan kuralların yersiz olduğu ifade etti.

Pazarcı Seyfettin Kocaağa taradından paylaşılan görüntülerde  marketlerde yaşanan kalabalığa dikakt çekti.

Kocaağa " Pandemi hastalığı nedeniyle haftasonu uygulanan sistemin ne kadar yanlış ve yersiz olduğunu  bir pazarcı esnafı olarak gündeme getirip  bu kararı alan yetkililerimize  seslenerek mesele gerçekten hastalıktan kurtulmak ise haftasonu tüm işyerleri kapansın bizde baş göz üstüne diyerek  destek verelim " dedi.

Kocaağa  açıklamasına şöyle devam etti:

"Meselenin hastalığı malzeme yapıp tüm işyerlerimizi pazar yerlerimizi kapatıp her sektörün ürünlerini satışa sunan market zincilerine mahkum edip diğer meslek grublarını yok sayılmasına  ve milletimizi market kuyruklarına mahkum edilmesine boyun eğmeyeceğiz"  

 

Bakmadan Geçme