Esnafın Yaralarını Saracağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yangın'da zarar görer esnafın yaralarını saracaklarını söyledi.

Kızılcahamam’da kasap esnafının iş yerlerinin bulunduğu Kasaplar Çarşısı’nda gece saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çarşıda bulunan çok sayıda dükkan yanarken, alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangın hakkında Bakan açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde çıkan yangında dükkanları zarar gören esnafa destek ödemesi yapılarak, iş yerlerinin yeniden inşa edileceğini söyledi.

Bakan Kurum, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yangında 15 iş yerinin zarar gördüğünü söyledi. Kurum, yapılara ilişkin hasar tespit çalışmasının Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nce tamamlandığını belirterek, "En kısa sürede vatandaşlarımızın yarasını sarmak suretiyle çalışmalarımızı başlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm Kızılcahamam'a 'geçmiş olsun' dilekleri var. Yapılması gereken tüm işlerin yapılması talimatını bizlere verdiler. Bu çerçevede, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 300 bin lira, İçişleri Bakanlığımızdan 1 milyon lira, yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2 milyon lira desteğimizi esnafımıza vereceğiz" dedi.

 

Bakmadan Geçme