Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Humus, Kadim Bir Lezzet
guvencenEditör

Humus, Kadim Bir Lezzet

esnafhabertv.com 'Anadolu lezzetleri/ustalar anlatıyor' başlıği ile izleyici ve okuyucularına yeni bir hizmeti daha sunuyor.

esnafhabertv.com "Anadolu lezzetleri/ustalar anlatıyor" başlıği ile izleyici ve okuyucularına yeni bir hizmeti daha sunuyor. Serinin bu bölümünde kadim bir lezzeti  humusu   ekranlara getiriyoruz.

 Onur Uzal 3. kuşak humus ustası anlatıyor.

Humus Nedir.

Humus, nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılan bir Orta Doğu mezesidir. Houmous ve Hummus olarak da yazılıp okunur. Hummus Arapça'da nohut anlamına gelmektedir.

Daha çok Arap ülkelerinde ve yine Orta Doğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'i ile Güney Kıbrıs ve Yunanistan gibi ülkelerde de geleneksel bir yemek olarak yapılıp tüketilir. Türkiye'de ise Hatay ve Mersin yöresinde yapılmaktadır. Son yıllarda Avrupa ve Amerika'da oldukça popüler bir ürün olmuştur. Humus Ortadoğu'da pide, domates ve salatalıkla yenen bir kahvaltılık, ana yemek öncesi iştah açıcı bir atıştırma veya kendi başına bir öğün iken [1] Avrupa ve Amerika'da cipsle birlikte tüketilen bir meze haline gelmiştir.

Yeni Videolar