Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tadı Damağınızda Kalan Tatlı Yalova Sütlüsü
guvencenEditör

Tadı Damağınızda Kalan Tatlı Yalova Sütlüsü

Yalova'nın il olmasıyla birlikte il ile bütünleşen tatlı yaparak markasını kazanan 'Yalova Sütlüsü' tatlısını ilk gün yaptığı lezzetle ile üretmeye devam eden Ömer Hamurcu www.esnafhabertv.com'un sorularını cevapladı işte o röpörtaj

SORU: Tüketicilerin tatlı yedikten sonra o mutluluğu size ne anlatır, ne ifade eder?

Ömer Koyuncu:  Tatlı her zaman için insanlara mutluluk verir. Buraya bir müşteri geliyor, tatlı yiyor, eğer o mutlulukla çıkıyorsa en büyük kazanç zaten o kazançtır, o mutluluktur yani onun için bu tatlı yalnızca insanların mutluluğu değil, birde bunu gelişim çağındaki çocuklara yediriyor. Çocukların mutluluğunu da düşünmeniz gerekir, en çok seven de çocuklar oluyor. Onu da düşünerek onların mutluluğu bizim mutluluğumuz oluyor mesleki olarak yani. 

BİR ROMAN, ŞİİR YAZMAK GİBİ, AKLINIZA GELİYOR, İMALATA GİRİYORSUNUZ, BİR AVUÇ UNLA YOĞURUYORSUNUZ

SORU: Nerden çıktı bu Yalova Sütlüsü?

Ömer Koyuncu:  Yalova Sütlüsü, Yalova il olduktan sonra Valilik, yerel yönetimler toplanıyor, burayı markalaştıracak bir ürünümüz olması gerek diyorlar. O görevde bize verildi o zaman, tabi o zaman Yalova’ya geleli 5-6 yıl oluyor. Yalova’yı henüz tanıyamamışken bu görev veriliyor. O zaman vali beye dedim, ne yapabilirim ben, valla bu iş sende dedi, ne yaparsan yap dedi, öyle başladı serüven. Tabi bu bir roman, şiir yazmak gibi, aklınıza geliyor, imalata giriyorsunuz, bir avuç unla yoğuruyorsunuz, deniyorsunuz çünkü ilk önce hayalini kuruyorsunuz. Kafanızda tasarlıyorsunuz her şeyiyle, bu kafanızdaki, hayalinizdeki tasarladığınız olayı da pratik olarak yiyorsunuz. Gerçekliğine kavuşturmaya çalışıyorsunuz, ha bunu yaparken yapıyorsunuz, birçok insana tattırıyorsunuz, onların düşüncesini alıyorsunuz.

 

AKŞAM AĞIR YEMEKLERDEN SONRA HAFİF BİR, İNSANA GÜÇ VERİYOR GİBİ BİR TAT BIRAKIYOR.

SORU: Bir ar-ge dönemi mi gelişti bunu yaparken?

Ömer Koyuncu:  Kesinlikle, 

SORU: Kaç yıl?

Ömer Koyuncu:  Düşünün yani, 1997’den günümüze geliyoruz, şu anda coğrafi konum işareti ile 6-7 yıldır tamamen Türkiye’de tanınır hale geldi. Biz bunu yaparken bütün Marmara bölgesinde, İstanbul’da 5 yıldızlı otellere gittik, orada şeflere tattırdık. Düşünceniz nedir, bunun hakkında ne düşünüyorsunuz, eksiği nedir, fazlası nedir, neye benziyor gibi fikir alışverişinde bulunduk. Onların düşüncelerini, buradaki müşterilerin vermiş olduğu tepkileri de göz önünde bulundurarak, bunları harmanladık ar-ge’yi geliştirerek bugünümüze geldi. Bunun tabi, damla sakızı, tahin, çikolatalısı, klasik, birçok çeşidi var.

SORU: Kaç çeşidi var?

Ömer Koyuncu:  Şu anda ürettiğimiz 6 çeşit var. En çok tutulan hem klasik hem de damla sakızlısı ama tahinlisi de mükemmel oluyor. Akşam ağır yemeklerden sonra hafif bir, insana güç veriyor gibi bir tat bırakıyor.

 

ATEŞ GÖRMEDEN BUHARDA KENDİ KENDİNE PİŞİYOR. DÜŞÜNÜN 40 KAT HAMUR HİÇBİR RENK ALMIYOR, HİÇBİR HAMUR TADI ALMIYORSUNUZ

SORU: Şimdi tatlıyı tatmamış insana Yalova Sütlüsünü anlatacaksınız, öyle bir tatlı ki baklavaya benziyor mu, güllaca benziyor mu, şuna benziyor mu, nasıl tariflerdiniz? Bu tatlının özü ne?

Ömer Koyuncu:  Tabi, güllaç apayrı bir olay, nişastadan yapılan hamurunu sütle ıslayarak tepsiye döşüyorsunuz. Bunun hamurunu Hindistan cevizi ile elde ettiğimiz su ile yoğuruyoruz. Sütle yoğuruyoruz. Daha yumuşak daha kıvam ve lezzet olarak, 2.si bir buçuk saat buharda pişiyor. Yani ateş görmeden buharda kendi kendine pişiyor. Düşünün 40 kat hamur hiçbir renk almıyor, hiçbir hamur tadı almıyorsunuz bundan. 2.si yağ ve şeker olayının düşük olması, günümüzde insanlardaki şeker, kolesterol derken zaten bunun doğal bir ürün olmasını tasarladık biz. Şuruplu tatlılara oranla %80 oranında daha az şeker ve %80 daha az yağ bulunmaktadır. Onun için bütün mevsimsel meyvelerle tüketebilirsiniz. Örneğin, bir dilim alın, portakalı doğrayın, portakalın suyuna bandırarak yiyin, kavunla, karpuzla, elmayla, çilekle hangi ürün olursa, bu yanıyla da besleyici bir özelliği vardır.

Yeni Videolar