Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Teknoloji Onları da Süpürdü
guvencenEditör

Teknoloji Onları da Süpürdü

Bir zamanlar her evin, işyerinin, dükkanların vazgeçilmezleri arasında yer alan süpürgeler artık teknolojiye kurban gitti. Edirne'de unutulmaya yüz tutmuş süpürgecilik mesleğini 13 yaşından bu yana yarım asırdır sürdüren Hamdi Gaspar, esnafhabertv.com mikrofonlarına konuştu.


 esnafhabertv.com’ ye konuşan Hamdi GASPAR, teknolojinin süpergecilik mesleğini bitirdiğini söyledi.  İşte o konuşmanın içeriği…
Teknoloji El Emeği Süpürgeleri Bitirdi 
 “250- 300 tane iş yeri neden bu hale geldi teknoloji bizi bitirdi. Yani kullanım alanları kullanım alanlarındaki tüketim de daha çok azaldı. O yüzden bu meslek artık son demlerini yaşıyor.”
Eskiye Göre Hem Üretim Bitti Hem Tüketim 
 “Süpürgenin ham maddesi bir tarım ürünü, çiftçilerde eski insanlar kalmayınca tarladan ürünlerini toplayamıyor. Neden işçi yok. Gelelim iş yerlerine dükkanlara gelelim işçi kalmadı. Ben şu anda burada işçiden çok çalışıyorum. O yüzden süpürgeyi yaptırmaya bile adam kalmadı eskiye göre hem üretim düştü hem tüketim düştü. Artık Bazı yerlere süpürge girmiyor bile genelde kırsal kesimlerde, köylerde, kasabalarda tüketiliyor. Yani adı üstünde süpürge içeride süpürüyor, dışarıda süpürüyor. Yani iş yerinde zarar da ediyorsun kar da ediyorsun. Bu süpürgenin ham maddesini ekiyordum. O zaman imkanlar vardı işçi vardı şey vardı ekiminden yapımına kadar ben bu işi yapıyordum. ‘’ 

BİZİM MESLEĞİMİZDE BİRLİK BERABERLİK YOK!
Bizim Mesleğimizi temsilen temsil eden kurumlar da olsa şey de olsa bir birlik beraberlik yok. Birliktelik sağlanmış olsaydı bizim mesleğimizde üretimde yani iş yerinde üretimde buralarda olmazdık gibime geliyor. Ben bunu düşünüyorum.
 

Yeni Videolar